JellyPages.com

Saturday, December 25, 2010

pencil case...jualan murah

assalamualaikum!
heeeeee..hary neyh aku hepi kott..sebb nye pensel case yang aku uar2 kan dkt korg ntok di jual hmpir siap 90% huhuhu...xpe2, aku akan tnjokkan sedikit sampel yang telah siap sepenuhnye kpde korg sbgi cntoh.



inilah dye pnsel case yang aku mksodkan. diperbuat drpde zip yang berwarna-warni. bukan ni je ade..senanye ade byk lagi aww...ni sbgi cntoh. yang neyh yang besa pnye. hrge yg besa rm15...ta mahal pon. murah je. sgt mudah dignekan sebab byk zip...kalo ta jmpe pnsel korang..leh la bukak zip lagi stu. ha! tu la satu2 nye kelebihan dye.

yang neyh yang selebihnya...ade byk lagi. so, kalo berkenan yang besarnye, bole la tros cntct fb aku keyh? ntok yang kcik lak hrgenye murah berbanding yang besa..rm10 je.


yang ni yang kciknye..sperti yang aku ckp tdyy, hrgenye hnye rm10 lebih murah berbanding yang besa. kelebihannye same je...ade byk zip dan kesemua zip boleh bukak. huhuhu...

tgok..mcm2 warne yang ade. so...kalo na bli scre on9, bole la cntct fb aku aww..ade dkt badge sebelah ni ha. xpon tros call no aku. sape yang dok joh,,aku akan buat pos, tpyy korg kene baya dlu..msok kan dlu dwit dkt akaun bank aku dan lpas aku dpt dwit..aku akan tros postkan brg. jgn wsau, pnsel case neyh xder cacat pon..aku xkn pasarkan memane pnsel case yang aku rse da rosak walau sedikit pon calar semate2 na bgi customer puas aty dengan barangn yang aku jual. so...di mase akan dtg, kalo aku da siap 100% kesemua case, aku akan show kan dkt korg melalui fb dan blog. bole lah korg wat pilihan na warne pnsel case yang mane kan??

*kpde sesiapa yang berminat sila hubungi no berkenaan : 0172764780 (ni no hnye ntok sesape yg berminat..jika ntok tujuan lain tidak akan dilayan sama sekali)



Friday, December 24, 2010

Beauty and the beast

assalamualaikum!
pagi sume!! eh..da tgahari. hehe..lmbt aku wish ye. pdahal da berejam aku dpn laptop dari pgi tdyy. hehehe... sakai btol. well, pagi2 neyh perot aku slaloo menyanyi-nyanyi..na makan. so, pgi neyh aku cme wat roti telur cmpur madu. sedap...nnty korang cbe la ye. hehehe..oke2..aku ade story yang mao dikongsikan bersame kamu, kamu dan kamu semua.

ni kisah benar ye yang terjadi kpde seorg gadis yang berpindah ke suatu daerah kerana ibu bapanya yang terpaksa bertukar kerja. jadi, gadis ini terpaksa mengikut kedua ibu bapanya walaupon hatinye begitu berat meninggalkan rakan2 dan kawasan tempat tinggalnya yang banyak mencipta kenangan yang indah. sementelah, gadis ini juga terpaksa berpisah dengan sang pujaan hati..sebab itulah dye berasa begitu sedih dengan perpisahan ini. tetapi, kerana patuh dan taat kepada kedua orang ibu bapanya, gadis ini akur dengan takdir. mungkin mereka tidak ada jodoh..kalau ade pon, pasti mereka akan bertemu kelak.

apabila menjejakkan kaki ke kawasan yang baru, segalanya seperi biasa. tiada perubahan pon yang berlaku. tiada apa2 yang menjengkelkan atau mengganjilkan dan ini membuatkan si gadis selesa dengan suasana di kawasan baru itu. lagipon kawasan itu sungguh damai dan jiran2 pula sangat mengambil berat, saling tolong menolong dan hormat menghormati. apabila berpindah kekawasan yang baru, bermakna gadis ini juga perlu berpindah di sekolah baru yang terletak tidak jauh dari tempat tinggalnya. hanya memakan masa selama 10 minit jika menaiki kereta dan 30 minit jika berjalan kaki. maka, gadis ini mengambil keputusan untuk menaiki bas sekolah kerana tidak mahu menyusahkan ibu bapanya yang terpaksa menghantar gadis itu seawal pagi untuk kesekolah.

ketika sesi pengambilan pelajar baru kesekolah, gadis itu mendapat ramai kenalan baru yang ramah dan riang. gadis itu berasa seronok sgt dan bersyukur kerana dia tidak akan berasa sunyi kerana sikap gadis yang pemalu serta pendiam. dipendekkan cerita..ketika gadis ini menjejakkan kaki ke kelas brunya, ramai yang memandang gadis tersebut dan terpegun. bukan kerana cantik atau ade cahaya yang menyinarinya, tetapi kerana kerendahan gadis tersebut. gadis itu juga terkejut dan memikirkan barangkali tersilap kelas kerana kesemua pelajar didalam kelas itu tinggi dan besar. hanye die seorang sahaja yang kcik dan rendah. tetapi apabila melihat nama kelas yang tertera didepan kelas..gadis itu yakin bahawa die masuk ke kelas yang betul walaupon hatinya berasa was-was ketika itu.

3 hary berlalu..dan gadis itu mulai selesa dan berasa seronok dengan sekolah barunya kerana majoritinya melayu. bukan seperi disekolah lmenye yang majoritinya cina dan india. melayu tidak begitu ramai. jadi, di sekolah brunya..gadis itu mendapat ramai knalan baru dan tidak kisah dirinya dipanggil kecik oleh rakan2 sekeliling. sudah 3 hary berlalu, tetapi gadis itu tidak pernah langsung bertegur sapa atau borak dengan seorang jejaka ataupon ketua tingkatan kelas itu. bukan sombong atau apa, tetapi jejaka berkenaan yang seperti sengaja mengelak untuk berkata dengan gadis itu. pada luaran si jejaka, dye nampak agak ganas dan ala-ala samseng...mempunyai muka yang agak bengis tetapi comel kerana matanya yang boolat, bibir yang tebal, suara kejantanan , badan yang tegap dan orangnya sangat tinggi..tetapi apabila gadis itu bertanya kepada rakan yang mengenali jejaka itu, rupanya jejaka itu segan dengan perempuan. patotlah ta pernah nampak dye berborak atau bergurau senda dengan kawan2 perempuan seperti yang dilakukan oleh rakan2 lelaki yang lain...gadis itu mula kagum dengan sikapnya yang pemalu walaupon ganas.

2 bulan berlalu..mereka langsung tidak bertegur sapa...gadis itu cuba untuk berborak dengan jejaka berkenaan tetapi langsung ta dpt. kerana jejaka itu sering mengelak...kecewa dan sedih mula melanda. gadis itu mula minat terhadap jejaka berkenaan bukan kerana dye kacak atau comel, tetapi sayang itu dtg dengan tiba2 tanpa diduga. tetapi jejaka itu seorang pelajar yng bermasalah, sering bergaduh dan ponteng kelas..sehinggalah suatu haryy jejaka itu di gantung sekolah selama 2 minggu. kesunyian mula melanda gadis berkenaan kerana tiada suara garau yang mengundang ketawa gadis itu. kemudian..sebulan jejaka itu tidak muncul ke sekolah. ade berita mengatakan jejaka itu di belasah oleh ayahnya menggunakan tong gas sehingga jejaka itu lari dari rumah kerana tidak tahan dibelasah. hanya tuhan sahaja yang tahu betapa remuknya hati gadis itu kerana tidak akan berjumpa lagi dengan jejaka tersebut dan mengambil keputusan menerima lamaran seorang lelaki yang mahu gadis itu menjadi peneman hati.

sudah 8 bulan berlalu..gadis itu membuat keputusan untuk memutuskan hubungan dengan kekasihnya kerana kecurangan kekasihnya dpt dihidu. mujurlah gadis itu tidak terlalu memberi sepenuhnya kasih sayang terhadap kekasihnya kerana hatinya masih lagi untuk jejaka yang hilang. apabila menjelangnya peperiksaan yang penting, gadis itu dikejutkan dengan kehadiran jejaka yang dipujanya. kerana terlampau terkejut, gadis itu menjerit kesukaan..dan tersangat seronok apabila meje peperiksaan jejaka hanya bersebelahan dengan gadis itu. ketika peperiksaan tamat..gadis itu sedang menunggu kedatangan ibunya untuk menjemputnya pulang kerumah. sedang menunggu, tiba2 jejaka itu menghampiri gadis tersebut. jantung bagaikan mahu tercabut dan gadis itu kaku tidak bergerak. jejaka itu tersenyum kepadanya dan tanpa dijangka oleh gadis berkenaan, jejaka itu melamarnya menjadi peneman hati. terkunci, terkedu, terkejut..itulah yang gadis itu alami. jika mahu, pasti gadis itu sudah terkena serangan penyakit jantung ataupon lumpuh satu badan kerana terkejut. begitu hebat penangan jejaka itu.

dan sejak itu mereka digelar pasangan kekasih dan pada hari ini sudah genap 2 tahun 2 bulan 9 hari mereka menjalin hubungan dan banyak dugaan yang mereka tempuhi. tetapi, kasih dan sayang mereka tetap utuh hingga ke hari ini.

*kisah tersebut ialah kisah benar dan tidak langsung di ubah atau ditambah.

SUDOKU

assalamualaikum!
hmmm..bosan sungguh ini hari kan? da lepas spm neyh...tatau na wat ape da. na on9 pon bosan. bisnes yang aku na jalankan neyh dlm proses. mama tengah lengkapkan..keje aku da selesai, so..mmg xder mende na wat aww. otak aku pon da blank. na kua? mama mne de mse na kua...well, kalo kua pon bajet aku xder. yela..xkn na gne dwit mama kan semate na kua ngn kengkawan. bek aku gne dwit aku sndri. ag bgushh! bru enjoy. kan? kan? kan? hehehe..dats y la aku na keje smntare. hmmm..smlm aku da apply keje dkt kdai mkn. dkt je dgn giant nilai..aku apply dkt restoran noodle station. tgah tggu kol drpd bos dye la neyh. harap2 aku dpt la kan? amiiinnn..gaji leh tahan gak. sebulan rm800 ke atas. masyuk uh...huhuhu..

well, nseb bek mse aku gi mlake na tlong ayah aku catering aku smpat bli bku SUDOKU. hehehe...besh aw. bukan bku cerita, bukan buku nota atau buku komik. ni buku permainan yang menghilangkan bosan aku. da byk aku kmpol buku sudoku neyh. sjak dari form 3 ag.. permainan dye mencabar dan memerlukan kesabaran juga ketelitian yang tinggi. korg mesti ta faham care permainan dye camne. aku pon susah na terangkan. hehehe... well, sudoku neyh memerlukan 9 nombor. dari no 1 - 9. meh sni aku tnjokkan sudoku uh..


ha!! inilah sudoku. hehehe...sperti yang diperkatakan, sudoku memerlukan no 1-9 ntok melengkapkan nombor2 yang xder dlm kotak berkenaan. setiap kotak ade 9 no dan setiap baris ade 9 no. so..korg da nmpk an no yg tertera kat ctu? cme kne ltak no yang xder dlm setiap kotak. jgn ltak no sme aww? ha! faham ta? msti korg ta faham an? sebb..aku pon susah na terangkan. hehehe..tpyy, bile korang da teror men cam aku, hehe..gelabah lak. mesti korg akan faham pnye dan mmg tersgt syok men nye. leka lah...aku smpi lpe na gi mandi aww men sudoku neyh. 


Thursday, December 23, 2010

peristiwa 2010

assalamualaikum!
good monink guys! heeeee..pgi2 neyh kite mesti ceria dan gembira. bgon mesti snyum..sebbnye urat2 mke kite akan kembali tegang dan sehadd. ntah la..aku men ckp je ni. huhuhu...lpastu rengangkan skit bdan, mengeliat ntok seketika...brula otak kite pagi2 segar. kan? kan? kan? huhuhu...

ta lame ag tahun 2010 akan tamat. dan segala peristiwa yang sudah berlalu akan menjadi kenangn dan memori pahit serta manis dalam ingatan kite. kite hnye boleh meningati dan mybe berharap kenangn mnis berulang kembali dan knangn pahit mati. setiap dari kite pasti akan melaluinya. btol x? xkn ada sorang pon yang akan terlepas dari melalui ujian-Nya. alarh..anggap sumenye sebgi suatu pngajaran dan ksalahan yg dpt kite baiki ntok mse depan kite supaya keslhn yang sama xkn berulang. huhuhu...hmmm, bile aku cbe ingt balik segala peristiwa yang belaku dari awal tahun 2010 sehinggala akhir tahun 2010, sgalenye lengkap. mksod aku, ade kenangan mnis, kenangn pahit, kenangn yang menyayat hati..mcm2 ag arh. yang hanye berlaku dlm ido aku. huhuhu...arh! mls arh na igt sume tu. tpyy aku rse..2010 adalah tahun yang indah bagi aku dripada 2009. sebbnye..2009 terlalu byk yg pahit dari yang mnis. oke..tahun 2009 kite lpekan, meh aku snaraikan segala peristiwa tahun 2010 yang aku ingat larh..

Peristiwa 2010..

Baru.
1. hmmmm....msok skola la kan mse awal tahun. dpt kawan baru dan kelas baru. huhuhu..guru kelas pon guru baru. baju skola baru...beg skola baru,kasut skola baru..meje skola baru..sumenye baru ag. mmg besh!! huhuhu...lpastu, wat plan na hias kelas. cat kelas...tukar langsir kelas yang da mcm kain burok, balot mje dengan kertas adiah...beli jam dinding ntok kelas, beli penyapu baru, tampal menampal hiasan dkt sekeliling kelas. hasilnye sgt menarik walaupon akhir tahun da ranap...kelas da jadi cam kucing na branak. hahaha!!

Kawad kaki
2. ha!! kawad kaki..aku jadi ketua platun bagi platun wanita. huhuhu...kitorg bertanding ntok peringkat daerah dkt sekolah wawasan, gadong. hmmm...tpyy mse tu aku very2 de kecewe la. kalo tak..knfirm no 1..hehehe. sebb aku tersalah bagi arahan...dan mse na bgi tetibe tekak aku tersekat..so platun aku ta bwape dga...hbis berterabur. nseb bek lah platun aku tuh professional...so dowg dpt cover dan kslhn yg aku wat dowg dpt ttop an. hehehe...syg dgn platun aku. well, kami berlatih hampir setiap hari sebbnye na cipta bunga atau formasi yang gempak, sebbnye KRS bebas dlm membuat formasi. so...sgt mudah ntok mencipta formasi yang kreatif dan mmg gempak...kitorg wat 4 formasi bagi ckopkan mse. dan mse kitorg wat persembahan...fuh!! amai yg tpok tgn sebbnye kitorg wat len dari yang len. agpon...ni sume idea platun2 aku...bukn aku sorg je. yela..kdg2 bile na wat formasi, asyik ketua platun je yang kene sumbangkan idea..yg len diam cam tggul kayu. tapy..platun aku bukan cmtu. kalo dowg ta puas aty ngn idea yg aku atau kengkwn len sumbangkan..dowg akan tros trang ta ske dan kami akan terima dgn hati yg terbuka...itulah kerjesama. dan hsilnye...kami dpt tempat ke 3 dari 8 buah skola yg bertanding. tahun lpas dpt no 1 sebb ketua platun ta slh bgi arahan...hehehe. xpela..ni sume takdir kan? kalah menang adat sesuatu pertandingn. walaupon trget na dpt no 1 ta kesmpaian..tpyy kami tetap berpuas hti sebb juri2 yng ambil mrkh kagum dgn formasi yang kami ciptakn. huhuhuhu...
my platun. hahaha...sweet time kan guys?? yeke? hehehe

Menari
3. sepsg kemba lelaki, Taba dengan Barak nmenye...tetibe pelawa aku dgn kemba aku ntok msok pertndingn menari. wow!! itu mmg minat aku sjak dari kcil na menari tarian tradisional dan inilah msenye ntok aku tnjokkan bkat aku. hehehe...well, aku tatau mama xkn stuju sebb..yela, kami menari ntok pertdingn daerah dekat skola Redza, seremban...dan kenela bukak tdong kan? mama mne ske anak2 dye bukk tdong. tpyy, aku yakin mama pasti akn memahami sebb mama pon pernah masok tarian tradisional mse mama sekolah menengah. huhuhu...well, kami pon berlatih hmpir setiap hari, dan aku terpkse tipoo mama yang aku gi kelas tmbahan ntok ting.5 sebb mama ta stju kalo kitorg msok aktiviti yang di anjurkan skola..yela, spm an? mama na kami fokuskan pde plajaran sebb mama na kami lulus dengan cemerlang. papa pon sme...so, disebbkan minat yang terlalu mndlm dlm bidang kesenian tradisional, aku ngn kemba aku berpakat ntok tipoo mama dengan papa. hmmm..mmg aku rase serbe slah dan bedosa dgn mama dgn papa. tpyy, aku ta boleh tolak keinginan aku...ni minat aku dan aku msti cpai ape yg aku nak. penipuan kami ta pernah pon kantoi, sebb mama menaruh kepercayaan dkt kami...dan ini memudahkan aku dgn kemba meneruskan latihan tarian tnpe ade halangan sehinggalah tibanya hari pertndingn. mmg berdebar smpi na tercabut jntung sebb kitorg bru prtme kali bertanding...yg len uh da tahap pro sebb dowg mmg kaki menari ntok artis2...lagi2 taba, barak, ain, natasha, puteri, dgn fitri. aku, kemba aku, zainal dgn afifi bru prtme kali. tpyy, xpela...kitorg wat ape yg kitorg mampu. well, mse time persembahan kitorg..radio skola uh tetibe blank..osak. na kate cd kitorg wat hal...x pulak. dan tarian kami agak berterabur, tapy kami terus senyum wlupon aku rse cam na menangis je kat atas pentas uh. hmmm...tpy2, kami dpt tmpt kedue dripde 4 buah skola yang bertanding. hehehe...cayalah kan? huhuhuhu...
penari2 tradisional (dak kompang sgt ske nyebok ye) huhuhu

Futsal dan Bola Jaring..
4. haa!! futsal is the most gempak larh spnjg aku sekola. huhuhu..mse tu ade hary ape ekh? alaaaarhh..aku ta igt lak. aiseyman. lntakla..tpyy yg penting kami juara. hehehe...mmg gempak dan sgt bngit serta bising mse ngh  sibok berperang. nme group kami ialah STYLO FC. ha!! kelaka kan? sumenye dak2 ting.5 anggun dan 2 org dak form 3. hehehe...bole cmpu2, bukan men ikot tgkatan. bola jaring..baru men ikot tingkatan. huhu..pemain utama, aku yg kcik lagi rendah neyh, iela selaku kapten, dan fatin. men 3 by 3 je. so...mmg memenatkan sebb msing2 de pngalaman. aku pon de gak pngalaman dari skola renda sehinggala skunk. tpyy ta pena wakil skola la disebbkan kerendahan aku neyh. hehehe...mmg la owg rendah pon leh men bola jaring..tpyy aku terlalu kcik dan ta sesuai men ntok upper form. kelaka dan sgt sdeyh kan? hehehe...well, sekali lagi kami menjuarai bola jaring. hehehe..kcik2 cam aku pon, teror gak men. hahaha!! menggelabah la pulak. hehehe...
team bola jaring dan futsal

hmmmm...ermmmm...lpastu ape ekh? aaaaarrh!!! aku benci cam ni aww. aku neyh cpt cgt pelupenye. ta ske!! sgt2 ta ske. hehehe...na wat cmne, aku mmg cmtu. prkre yg berlaku 2 atau 3 minit..aku akn lpe..lpas tu aku akan igt lek smpi bebile. actually, terlalu byk yang aku na kenangkan dlm blog neyh, tapy disebbkan pale otak aku neyh ta igt dan mudah lpe..trpksela aku berhenti setakat sni saje. kalo aku ngt lek..aku smbung ekh? hehehe...k tata guys.

Wednesday, December 22, 2010

beri aku semangat...bukan perlekehkan aku

assalamualaikum!
hmmm..ary neyh dan sejak smlm aku cam xder mood arh. sebb pe? sebbnye,bisnes bekas pnsel yg aku na wat uh..amai owg gelak an aku. aku pon tatau sebb pe. aku siyes la sal tu..ngt aku men2 ker? aku ade agenda aku tersndri sebb pe aku wat sume neyh. aku na ringankan beban mama, aku na tlong mama tmbah pndptn. tpyy..aku kecik aty sgt2 dgn sesetngah owg kat fb aku uh..ade yg ejek, gelak, memperlekehkan aku, perli aku..cam2 ag arh. sdeyh gak lah...keikhlasan aku na tlong mama, snang2 je dowg perlekehkann. ade yang pling kuang ajaq..tahap menghine aku, ade ke ptot dye ckp " nape ta wat kerande je " weyh!! ngt aku owg kafir ke na wat kerande? setau aku, kite umat islam neyh ta pkai kerande tw dak? bahalol pnye olang. hmmm..leleh gak la air mate aku. na je aku ckp kat dye..bole aje wat kerande, wat kerande ntok mak dye. ha!! mlot aku leh tahan gakk. tpyy bile pkir an blek...buang mse je layan owg gile cmtu. ta blaja agme btol2..mmg la tahap bahalol tu mkin naik. hmmmm..

cbe lah kan kalo mak korg bru na bukk bisnes..ape2 bisnes la kan, korg dgn ikhlas atyy na tlong mak korg, korg pon pi la hebah an kat fb...kalo2 ade lak owg pekenan nak bli an? tetibe..ade owg gelak an korg, hine, ejek..korg rase ape? msti cam na maki hamun owg tu an? na menangis pon ade..na blasah pon ade owg yang ta de perikemanusiaan uh. sme la cam aku...bile dowg ckp cmtu, ngt aku xder perasaan? ngt aku neyh tnggul kayu? sedangkan binatang pon ade perasaan..apetah ag manusia yang dikurniakan akal fikiran. ta gne otak ke bile na ejek? ngt diri tu mulia sgt? heish!! makin aku ckp neyh...mkin sebak rasenya dada aku. aku cme maokan smgt dari korg..maokan skongn dari korg dan doa agar bisnes aku neyh tambah maju, dptla aku kumpol dwit and bawa mama gi mekah tunaikan kewajipan. dari dlu ag aku pkir cmtu...bile da dpt untung, aku akn bgi dkt mama kesemuanya tnpa aku amek sesen pon. sbgi ntok membalas jasa dan pengorbanan mama terhadap aku...

*tlong la jgn perlekehkan aku ag...

bisnes musim cuti dan lepas sekola

assalamualaikum!
heeee..lme ekh aku ta update blog aku? alaaa..bru bwape ary je an? huhuhu...well, ade bende yg aku na share dgn korang. bukan sebuah story ataupon pndpt, but ini tentang bisnes terbaru aku. hehehe...yela, sementare tunggu result spm dan tunggu na keje neyh..dan ta de wat pape lgsg kt umah, bek aku wat something yang boleh mendatangkan faedah dan yang menguntungkan aku. hehe...ape dye? bisnes ape yg aku wat? ha!! aku wat bekas pnsel la. korang msti pelik an? hehehe...well, bekas pnsel neyh buatan tgn sndri aww. yg brmkne... aku, kemba aku dgn mama yg wat gne tgn. kitorg wat gne zip2..alaaaa zip yang cam kat kain sekolah korang uh..hehe, dgn berbekalkan modal yg ade..mama beli brmcm jenis warne zip yang lawa2 dan trendy. aku lak..tukang jahit dan memadankan warne2 zip agar nmpk cun dan cantik. hehehe...hsilnye mmg lawa gituh. tpyy, aku ta pat na tnjok an dlm blogger sbb ta upload ag. na upload..USB ilang..hehehe. so, mybe dlm mse yg terdekat aku akan tnjok an kat korang cmne bntok bekas pnsel yg diperbuat drpde zip kain.

ermmm...kitorg dpt idea neyh drpd akk ipar aku. adek dye yang memle wat cmneyh...then dye kemba  ngkan idea dye dkt ktorg sebb jualan neyh mmg menguntungkan. so, akk ipar aku cdgkan idea wat cmneyh sebb dye tgok aku ngn kemba aku xde wat pape lgsg pas spm neyh. dok uma jela cam bibik. hehehe...ag stu, ta cnfirm ag arh bnde neyh..aku na wat coklat dan jual dkt korg. hehehe...well, ni pon akk ipar aku yang cdgkan. thx sgt2 dkt dye coz bgi idea yang terlalu bernas neyh. huhu..kalo coklat uh akk ipar aku ckp snang sgt2 na watnye. ta mcm wat kek...prlukan tepung, itula, inila..kalo coklat, hnye prlukan coklat dan bhan2 tertentu. pastu, buatla cam2 bntok yang menimbulkan minat org nak mkn. pastu, sebarkan la kat tenet kalo ade owg na wat kenduri kawen, tunang or majlis mkan2 ke, bole lah tempah byk2 dan pilih jnis da perisa yang dowg suke. kan? kan? kan? hehehe..pndai gakk aku rncg bisnes aku. huhuhu...yang tolong aku na kembangkan bisnes aku ialah mama aku. hehehe...mama lah wat kuar kan modal ntok aku. yela, aku mne de dwit, na keje lmbt ag. hmmmm...nseb bek ade mama. hehe

okela..kalo da ciap bekas pnsel aku tu, aku tnjok an kat korang keyh? siap dgn hrge skali. huhuhu..ermm, mcm2 waner. ti bole la korang pilih waner yang korang ske dan hbungi aku. keyh??

Saturday, December 18, 2010

aku da mcm kanak2...

assalamualaikum!
hmmm..akhirnye, setelah sekian lama berlalu..aku kua gak jenjalan ngn family. alah..stakat kat jaya jusco je..dkt je dgn tempat tggal aku. nek kete..dlm setengah jam sampaila. alarh, tpyy tu sume da memadai dripada aku dok tercangak je kat umah ta wat pape. hehehe...well, cadangan na gi tgok wayang kat j.j mama yang cadangkan. agpon mama na blanje..bru dpt gaji la kot. xpe..da org na blanje..rezeki mane boleh tolak..an? an? huhuhu...alaaa, ti kalo aku keje dpt gaji, bukan blanje mama je tw..siap bwk mama gi haji ag uh. hehehe.. sbgi balasan untok mama yg byk berjasa dan byk berkorban untuk aku dan adik bradik yg len..huhu. pengorbanan ibu tu sgt besa..malah lebih besa pengorbanannye tw...

smpi kat j.j, of coz la tempah tiket wayang dulu. memule dlm kepale otak aku neyh na tgok cite harry potter yang terbaru neyh...


ermm..yang ni kan? wsau gak silap..aku ta bwape ngt arh tjok dye..asalkan ade tulis Harry potter kat skrin suda. hehehe..tpyy tula, kat j.j cni ta kua ag..so, agak kecewe larh skit. hehehee... pas uh, aku gi crik plak cite narnia yang bru2 neyh...

ade mmg ade..tpyy da full..aiseyman!!! rase nyesal lak ta book awl2. hmmm..amai aww ckp cite neyh besh! hmm..kecewe na mampos. na tgok yg len bole..tpy mama ta stuju lak..coz lmbt sgt stat, and lmbt sgt hbis. lgipon kitorg na blek seblom maghrib..well, rezeki da xder ann, na wat cmne.. oke2! cite yang sememangnye pilihan terakhir ialah rapuzel. memule aku cam ta stuju na tgok cite neyh..bab cm cite yang khas ntok bebudak je..segan la aku yang da besa lagi remaja neyh na tgok cite tu an? hehehe..xpela, da xder cite besh. yg len sume cite melayu, mk aku ckp cite mlayu cpt kua kat tv..so bek tunggu je..kan? hehehe...
hehehe...smpi hbis gak aku tgok cite neyh tanpa tidur . besh lah jgak..romantis..hehehe, tgok!! aku mcm knak2 sebb syok hbis ngn cite neyh. hehehe...well, mstila ade nynyi2 an? huhuhu....






Thursday, December 16, 2010

aktiviti lepas spm..

assalamualaikum!
hmm..ary neyh da 2 kali aku tulis blog. pagi dan petang. yela..pas neyh ta pat ag da na kunjung mengunjungi blog korg..hehehe. laptop akak aku bwk gi kolej dye la. tenet kat umah ta bebaya ag...sperti yg korg sedia maklom. hmmm, bosan la. ag2 bile spm da hbis. bertambah-tambah bosan aww. dulu sebelom spm xdela bosan sgt bab bole bce bku ulangkaji. xkan da lepas spm na bce bku kot? aish!! maleh aku. na bce bku novel...kat umah uh sikit je bku novel..tu pon da 2, 3 kali bce bnde yang sme. na beli..dwit xder. hmmmm...na minx kat mama dwit? err...serbe salah lak. mama pon na gne dwit gak baya bil itu, dan bil ini. jadi, aku dkt umah...dok tgok tv..kemas uma, masak pas uh tido. na lpak? mls la..ape faedahnye. huhuhu..

oke..senanye aku da plan macm2 da ape na wat lepas spm. lagipon aku dpt PLKN lmbt ag. mknenye aku bukan pnggilan pertame la. pggilan kedue.huh!! mls aww na tunggu lme2...aish! ermmm..plan pertame aku :-

1. of coz larh aku mao keje. kalo keje dpt dwit..dpt dwit ta yah susahkan mama na keluar dwit ntok aku. an? an? an? hehhehehe...

2. amek lesen kete. tpyy tatau larh sempat ke tak an dlm mse terdekat neyh. aku mls na lmbt2. kalo leh sumenye na wat dlm stu mse. senang dan menjimatkan mase...

3. na enjoy!! hehehe...gi dating ke, karaoke sepuas aty ke..shopping sakan ke, camping ke..cam2 la. bru gempak. bru idop neyh bermkne. kan? kn? kn?

4. well, impian dri kecik...na melanjutkan pelajaran dkt Universiti. yeah!!! hahaha...itupon kalo ade rezeki. aku bukan pndi sgt ponn...huhuhu. xpe, kolej ade..politeknik ade, so..ade harapan ntok meneruskan kerjaye aku sbgi seorang pereka grafik yang cemerlang. wah3!!

tu je la kott..xde idea larh plak na tulis pnjg2..heheheh...









Monday, December 13, 2010

kenapa perlu mengaibkan orang??

Assalamualaikum!
morning sume!! hehehe...spm da hbis. so...merdeka!!! yeah bebeh! hahaha...tpy  tpy...na kene tggu result la plak. adoiyai. tu sume boleh menensionkan pale otak aww. hmmmm...na wat cmne, kite da wat yang terbaik. so, kputusannye mstilah memuaskan. mintak-mintak lah kan? hehehe....

oke2..knpe aku tulis tjok camtuh? sebbnye..aku pelik dengan sesetengah owner blog. ptotlah adekalenye melayari internet satu perkare yang negatif..ptotnye byk positif sebb kite dpt berhubung dgn org lain, dpt byk pngetahuan, dan mcm2 ag arh. tpyy, sesetengah manusia cam kite yang ade akal neyh...tak tahu na gne kmudahan yang diberikan..xpon saje wat tak tau konon pasal dowg da teror sgt. apesal ekh pangai dowg cmtuh? aku plik arh. btol-btol hairan aww.. hmmm, okelah..kalo stakat na knalkan aje tak kisah lah kan, mybe dowg kawan korg ke, mkwe ke, pkwe ke, adk angkat ke, abg angkat ke...atau cme na ckp yg dye kiut miut terlampau, tak kisah lah kan? aku pon sme gak...hehehe. tpyy, xdela smpi menjatuhkan air mke atau maruah seseorang. maruah kite tuh penting woo. cbe kalo ade lak owg cite brok sal korg..siap tmbh2 ag uh, mmg la korg ckp..lntakla, yg pnting aku ta wat bnde2 cmtuh..tpy maruah korg gak yang diperkotak katikkan. btol x? ade yg caye..dan ade yang ta caye. yang caye uh...dowg akan bercerita dan bercerita sehinggalah tersebar dengan meluas, cam internet gak. yelah..mlot owg kan? asyik bukk je...ade je point na bercerita..bile da xder crite mulela na ngumpat-ngumpat. 

oke2..back to da story, kdg2 uh..sblom aku wat blog neyh..ade gak aku bce blog2 owg..sonok tw bile dowg cite sal hari2 dowg xpon pngalaman, kngn atau pndpt msing2...cmtu bru besh. tpy yang ta beshnye..aku kdg2 trbce gak dowg dok burok2 an someone yang dowg ta ske. siap tnjok2 gmba ag uh. pergh!! sonok mmg la sonok bce an...tpyy ta pkir ke dose aibkan owang? dose memburok-burok an owang. walawey...kat akhirat nnti siap tnjok tayangan box office aww pasal pngai2 korg. jgn men2..ngt kat akhirat xder pnggung wayang. mse tu la..sume owg tw pngai burok korg yg ske mengaibkan orang. kdg2 uh sebb an jantan pon dowg siap ckp betine pelacor, murahan, bohsia tak laku..wow! sgt hebat bukan? sian gak aku tgok mgse owg uh...ntah kan btol ntahkan tidak citer dye. mne la kite tw..wallahualam...pastu kite men caye je an? adoiyai. ntah2 skadar fitnah semate2 sebb dengki dye lawa cam model..aish!! kadg2 uh...cme hal kcik je kot, na disebar-sebarkan kat blog..siap tmbah2 ag. ish ish ish!

yg slaloo jdi mgse majoriti perempuan-perempuan, dan pemangsenye pon ade kalenye perempuan gak. jaranglah lelaki na burokkan perempuan. segelintir kaum lelaki jela yang stakat aku tw..tpyy kalo yang si lelaki burokkan pompuan cam kite neyh..dayus, mmg dayus. menci!! hahaha!! guwau je. oke la..aku cume na bgi pndpt aku je..bukan na wat sesape pon trase..kalo korg da xder cite na diknangkan dkt blog, tulis jela pape yang ta penting..ta kisahlah bosan ke tak, yang pnting jgnla smpi na aibkan owg plak ekh? kite sbgi rakyat 1 Malaysia haruslah menunjukkan sikap yang harmoni, cintakan kedamaian dan keamanan. jgnla kite saling dengki mendengki, busuk aty sesame manusia...ta bek. tu menjerumuskan kite kpde permusuhan. hehehe....btola la ape yang aku ckp neyh. kan? kan? kan? pagi neyh aku semakin bersmgt, so sarapn lom wat ag..sian abg aku, lapar. biar lah dye msk sndri..hahaha!!!

Sunday, December 12, 2010

pro sport taekwondo tinggal kenangan

Assalamualaikum!
hmmm...pgi neyh aku bukk fb dan off chat online..mls plak na melayan. aku ngt na tgok fb korang lah. saje..huhuhu. bosan an..aku pon da lme ta layan fb korang ngn update blog. hmmm..wndu. hehehe..
well, aku kalo bkk fb memang ajin singgah kat fb kengkawn aku...tgok2 kot ade lak org yg aku knal..leh add, atau mereka yg pelik2 serta ganjil an? boleh wat hiburan aku sesorang...xdela bosan sgt ye ta?
hmmm..ckp sal tjok di atas...dlu aku msok taekwondo. ha!! jgn men2..heheh..alah, setengah jalan je. wat pe an?
ta berbaloi la kan? aku msok taekwondo mse aku umo 10 taon..dat mean aku darjah 4 la. aku mmg minat bab2 blasah org..kat umah aku adek bradek asyik sepak mnyepak je..bek berlatih taekwondo ntok memantapkan skill. an? an? an?
mse tu bebudak ag an? so..bile ngt balik mse 1st time msok gelanggang na lwan..aku menangis cam nmpk antu.
hahaha!!! mse uh ta matang ag ekh? alah..bebudak ag, nangis lah ngko puas2 pas kene blasah. lawan aku tu..ape kurg nye..sme tggi je dgn aku. tahap tali pinggang kitorg pon sme je. kuning...tahap junior. tpyy,
disebabkan aku nangis melalak, aku lah kalah. xkn menang kot an? xpe..bru 1st time mse uh.
ha!! pas dpt byk pengalaman..mse aku drjah 5..aku dpt perak. terer ta? terer an? arh!! mnggelabah plak.
well..haha!! aku kalah ngn budak sme tali pinggang dengan aku...tali pinggang hijau. gred bwape ekh? aku ta igt lak..da lme tinggalkan zaman kegemilanganku. hahaha!!! kelaka plak...pelik an? dan sejak uh..aku
gigih berlatih ntok dpt kan emas. mse tak nye spanjang aku masok taekwondo selame 7 tahun, mse pena dpt emas...asyik perak, gangsa..or kalah. hehehe...tpyy xpe..aku tetap berlatih. latihan plak cam na mati..
dari pade pkol 10 pagi sehinggalah pkol 6 ptg..berlatih. emmm..10 smpi kol 12, latihan asas, 1 smpi kol 3 latihan ntok daerah...dat mean ntok psukan yg mewakili kelab, cam aku. hehhee...pkol 4 smpi kol 6 joging 7 round tnpe henti..atau tgok mse..kdg2 dia bagi setengah jam. kalo berhenti atau berjalan..tmbah ag 2 pusingan. na mampos? tpyy itulah yg menguat an stamina aku. 
stakat neyh aku ta pena smpi kebangsaan atau antarabangsa gare2 kependekan aku. aku kcik...so, lawan2 aku kenelah kcik. tpyy..lawan2 aku sume form 2 atau form 3..aku je form 4 mse uh. skang neyh plak..dowg tuka syarat na lawan...dowg tgok brat bdan dan ic number...brat aku mse uh da la 34, jdi..xder sorg pon lawan aku brat dye 34..aku ngt ag mse pertandingan taekwondo dekat stadium matsushita, shah alam...mmg trok aku kene blasah. men kepale uh...da la tinggi, berisi..bile kene sepak skali...haru la. pengsan gak aku kat tngah gelanggang. aish2!! itulah sejarah itam aku...2st time kene sepak kat kepala dan muke..
mse 1st time dkt stadium cheras...aku ngt ag nme minah uh sebb nme dye disegani. amai weyh pompuan2 yg
sme kategori dgn dye tkot na lawan. pucat gak mke aku mse face dgn dye. ilang semangat aku na lawan.
fatimah..itula dye. dye team taekwondo koryo ulu langat kot..aku lak pro sport sepang, mse aku na amek step na sepak dye...tetibe kaki dye kat tengkuk aku..nseb ta ptah. lebam gak lah..tpyy ta pengsan bab
dye cam kecian ngn aku. hehehe..so mse perlawanan di singkatkan sebb aku da biul. hehehe...
tpyy tula..skang neyh, sejak uh...itulah kali terakhir aku nmpk btg idong dye. pas uh..da ta nmpk2 ag da. 
dye da benti ker? hmmm..lantakla. yg pnting..mse perlawanan trakhir aku taon lpas..aku dpt emas!!!
yey!! akhirnya tercapai gak impian aku...an? an? an? berkat doa dan usehe aku...walaupun hnye diperingkat daerah je aku dpt emas..tpyy itu da berbaloi da..asalkan kt dlm almari pingat aku ade emas. hehe..
so..mse aku tali pinggang itam 2nd Dan, aku wat keputusan mktamad aku na benti. pkir spm larh...huhu. 
agak menyesal gak bab benti..wndu ngn dak2 taekwondo neyh..huhu. tpyy xpe...latihan2 yg aku pena wat dlu..aku praktikkan dkt umah..supaye stamina aku ta berkurg..tetapi mkin bertambah.

ha!! inilah dye lambang kelab aku..pro sport. alah yg asyik msok kat surt khabar metro, harian, star sebb menang pertandingan kokokrunch taekwondo berturut-turut. hehehe...

Wednesday, December 8, 2010

kereta idaman ku

assalamualaikum!
hari neyh aku na citer pasal kereta idaman aku..hehehe..
korang sume mestilah ade kereta idaman...same gak cam aku.ngat korg je ke? hehehe...
well, aku jenis yg ta suke kete2 yg vogue da nmpak agak sporty..aku suke yg comel2..dan nmpk menarik serta gurlish...hehe. da kate gedik..of coz aku suke kereta warne pink...huhuhu

inilah kereta idaman ku sepanjang idop. hehehe...memule aku pggil kereta neyh kerete kodok..yela, korg ta nmpk ke ala-ala kodok neyh...tpyy yg modern..hehe.pas uh aku pggil lady bird..sebb dye bulat cam lady bird. comel an? upe2 nye kereta volkswegen..bru la aku taw. aish!! bute jenama btol la..huhuhu...lawa tak? lawa kan? hihihi...waner pink cair mcm uh lagi comel...xnak lah pekat sgt..aku kan lembut lagi ayu..kne la ta over sgt..kn? kn? hehehe...pasan je aku neyh..

bukan stakat kereta tu je aku ske..ade ag stu kereta yg wat aku gile bile tgok. kire cam fanatik na mampos la..hehehe
ha!! lawa tak? lawa kan? mmg pon..hahaha!!! inilah kereta yg bakal jadi milik aku...huahuahua!! mini cooper!! dari aku lahir aku mmg minat tahap gaban tw ngn kete neyh...wow!! comel dan tersgtlah menarik. kecik dan sgt sesuai org yg kcik cam aku neyh bwk kete comel2 . hahaha!!!!

Saturday, December 4, 2010

babai kawan2 form 5 Anggun 2010



hmmm...spm na dkt hbis da. ag bwape paper je...dat mean ta lme ag aku akan ucapkan selamat tinggal dekat rakan2 seperjuangan. hmmmm...na wa cmne an, tkdir seseorg uh kalo da bertemu..pasti akan adenye perpisahan. agpon..belom tntu ag aku ngn kwn2 aku akan bersme selamnye..btol ta?

ha!! mse neyh aku ngat ag..hari guru kat smk kompleks kLia..mmg gempak. cikgu2 sume sporting an? group yg pling bsing dan bngit skali..group kitela. hehehehe...da la dok depang skali, lntak la...yg pnting kitorg enjoy!!
nabila!! kwn dgn dye mmg besh...dye tersgt la chomel tw sebenarnye...korg je tatau betape kiutnye dye. dye ta ske kiorg ckp dye comel dan ayu..knon2 gnas la kan. well, cite2 dye teramat la tggi..na tw? dye na jdi perdana menteri belia dan sukan. chewah!!! aku sndri pon ta pena na jdi pm..ni kan plak dye. huhuhu...xpe, agpon dye mmg minat gle dgn sukan. segale jenis mcm sukan dye tw aww...da ary2 kat umah uh ngadap rancangan sukan je. sukan yg dye pling ske ialah...badminton! championship uh kat skola...xder sorg leyh kalah an dye aww...ha!! jgn men2..hihihihi....ape2 pon, nabila yg kitorg pggil abil mmg kwn pling besh!!
farah! haha..lawak an mke dye mse neyh. korg na tw...dyela the most kiut person aww dkt skola. keding2 cam dye..kuat lary uh. da kurus an? tiup je da melayang...hahaha!!! sori farah..dok ngutuk ngko lak kat blog aku..mentang2 ngko bute IT..hehehe. alah, kali neyh je..pasni xkn dapt da ngutuk ngko ag ada. ntah kan jmpe ntah kan tidak...tgok jdoh la kan. hehehe...well, ckp sal farah neyh...dye cepat sensitif dan bile sensitif dye akan nanges. wsau gak kalo tetibe dye melalak...aish! susah uh na pjok....dan farah neyh berjiwe lembot sgt2.  tpy2..dye garang aww dan sgt tegas orgnye. lembot2 gak...baran farah neyh upenye. huhuhu...tpyy, aku tetap syg ngko farah!!!
izzah youp...wawawa, orgnye sgt menggelikan hati. pndai je wat aku gelak. ngeh ngeh ngeh. yg neyh pon satu..berjiwe lmbot dan sensitif. tpyy dye neyh xderla garang sgt or tegas. dye tetap lmbot...tpy bukn cam farag, nanges. hehehe....izzah neyh bek aww orgnye...wlupon sore dye ala2 kiut gituh, dye nyanyi tetap merdu. hehehe...bukan perli, kenyataan aww izzah. aish!! izzah neyh sgt komited orgnye...bile na dkp spm arytuh...bukn men sungguh dye ulgkaji...jeles gak. aik!! jeles dlm mkne yg baek...bukn jaat aww. aku bek pe...ta cye tnyela kwn2 aku. msti dowg ckp aku tersgtla bek...hahaha!!!

oke2...senanye ade byk ag crite pasal mmbe2 aku yg aku na cite an kat korg sume...bukn perkre burok atau nak mngutok dowg aww...stakat na bg korg tw btape aku syg sgt2 dgn kwn2 aku...sgt gile aww...tpyy, xkn aku na cite kesemuanye, kwn aku bukn takat 5 owg je...da lbeyh da...smpai ta terkire de jari neyh..hehehe. aku ta kesah dye pkwe aku nak men2 kan prasaan aku or what..asalkan kwn2 tetap disisi ku sntiasa. tpyy, biarla kwn uh byk2...amai..jgn la sorg due je...ptot la wjud istilah kwan mkn kwan...atau kwn tikam dari blakang..kite berkawn biarla beribu-ribu...brula terbukak mate kite dan minda kite ntok tgok mcm mne rupe kawan kite dari blakang. jgn mudah meletakkan kepercayaan kite dkt kwn kite..knela aty2 gak dlm memilih kwn. kot silap pilih kawan2...bukn takat gigit jari je...hang ggit la ape2 pon. bru hang sedaq yg kawan hang uh jaat. hehhee...terbukak loghat utara plak...




MY FRIENDS!!!

i will always remember u...syg bgat ngn korg. dgarla lagu yg aku tuju khas ntok korg. tpyy, bukan aku la nyanyi..aku tukang reka lirik je...yg nyanyi..ariel peter pan uh...aku soh dye yg nyanyi...


Friday, December 3, 2010

mama xder bosan...

uwaaaaa!!! aku xkn dpt on9 tw..na on9 pon kene tggu akk aku lek dari kolej dye tiap mggu bru dpt on9 sebb dye bwk lptop. kalo na onn kat umah...tenet kene potong bab ta baya ag...hmmmm. bukn bajet lari..tpy mama sje tnak baya bab kitorg adk bradek 24 jam bercinta ngn komputer. kejap2 onn...kejap2 onn. pgi2 celik je bjik mate..bgonn. hehehe...na sgarkan mate dlu ann. hehehe. tpyy tulah...bulan neyh 3 mggu mak aku xder kat umah aww...sebb mama gi kursus..alah dkt2 sni je, bukan joh sgt ponn. mama blek ary jela..tpyy slaloonye mlm la..dlm pkol 8 atau dlm pkol 7 lbeyh bru mak aku smpi umah. jdi, mknenye yg ade kat umah adk jntan aku tu, kemba aku ngn aku jelah. akk aku kat kolej..jrg lek umah. abg aku ag la..kat sarawak, perang kat sne..ayah aku keje meyh...kdg2 lgsg ta lek umah..aish!! mmg bosan kalo mama xder kat umah aww..ag bosan tenet xder. aku kat umah dah cam owg sasau da..ta btol. hmmmmm...

kalo mama ade kat umah...xder la aku bosan sgt. leyh layan mama cerita xpon dgaq mama dok bebel itu ini sal kitorg. wlupon bising dan sgt la bngit..tpy oke gak la tu, xder la trase bosan. tpyy...spnjg mama xder kat umah, aku jdi chef ta bertauliah aww. ha! jgn men2. yela..slaloonye mama yg msk, aku tlong tgok aje atau tlong msk nasi..skunk aku lak yg kne msk. bntai aje la..ape yg aku tgok mama wat uh..aku wat jela. garam, ajinamoto, bawang, an so on...aku taram je. ha!! da jadi nsik goreng sardin. alah!! pde korg senang je la kan? kacang je..lntak aku la. pas uh...esok msk lak sup telur dging ayam...sodap aww!! sgguh menyelerakan...korg ta cye?? meh wat rombongn lwatan ke rumah aku...aku msk ape yg ptot suap kan korg. heheheh!!!!

hmmm...pas uh aku ngn kemba aku ade la wat keje ta msok akal skit. yela, pas da kemas uma...bsoh bju..jemur baju, sapu halaman umah uh, siram pkok bnge, mop lntai, lap tingkap, lap kipas, kemas pulak t blik tidor,...xder wat paper ag da. na tgok tv? bosan..xder crite besh! agpon aku bukn jenis owg yg ske tgok tv..kalo brite uh..tgok la, na tw isu negara an? na tw ape yg kami wat? ha!! korg pena tgok an american next top model?? ary neyh kami wjud an malaysian next top model..peserte hnye 2 owg je bab ta dpt smbutan. make up akak aku tertinggal..so dpt la kitorg gne...amek sgale jnis mcm bju, pkai pas uh make up ala2 model..pas uh tgkp arh pic. xmo!! aku tnak tjok an kat korg..klaka hbis!!! cm bdot doh...hahahha!!!!!!!

okeyh...da hbis sume..kami pon tertido...pnat kot. ptg trjge...kitorg agkt kain dan lpak dpn umah. tgok bebudak men basikal...na dkt mghrib msok uma...mama pon smpi ajak kua gi mkn. kami onn je...hehee. mkn kat assalam order oti cnai, oti tisu nan thosai...mkn la sme2. wndu meyh ngn mama..sehari ta jmpe mama, cam ade je yg ta kne. skunk mama da ade depan mate..wlupon mama penat, mama tetap bebel sebb kitorg lpe kemas blik bwh. hehehehe...xpela, jnji mama da blek. sygg mama!!!

Sunday, November 28, 2010

kucing ku sygg!

assalamualaikum...

maka dengan hari ini..akan saye menyiarkan beberapa jenis gambar...

heeee...comel ta? comel kan? hehehehe...nmenye kumakuma...senanye, xder motif pon na letak pic neyh. hnye ntok tatapan umum ye? huhuhuh...

ha!! inilah michi. hehehe...aku pggil kucing karpet bab korg tgok la cre dye merehatkan diri dye uh. cam kapet. kalo owg ta pasan..lme da kne pijak an? cian2. ade gak cam penyu..kan? kn? kn? michi neyh mmg ske dan sgt gemar dok cenggituh. sebb, yela..lntai an sjok je...bile dpt labuh an bdn dye cenggituh...mstila sedap dan best kan? kn michi? huhuhuhu
ai!! boboy yg sgt mnje. aish! ta senonoh plak dye wat cmtuh. lpe plak aku na ttop. xpela...binatang an? bukn sebijik pon cam manusia pnye. hehehehe....kelaka an? boboy neyh spesies kucing yg tido cmneyh. ske sgt mengangkangkan kakinye ituh. kdg2, aku ske letak kepale atas perot dye. geli..sebb bulu dye uh..pastu nnti dga larh bnyi perot dye meragam. heeeee..best. tpyy ekor boboy neyh ketot je. ta ckp vitamin...mmg pon, lem, pntang gadoh..lari. ta macho arh cmtuh...heish!!

chomeynyeeee!! cam bantal. na pelok!! tpyy ti dye cakar. ta kott.. michi neyh manje meyh..mne cakar2 org. dye ta garang tpy penakot. dye akan lari kalo nmpk org len atau ade tetamu...port yg pling dye ske, sorok dlm bakul kain uh...kalo boboy dlm plastik. ag la kan? kdg2, kalo da smpi otak mereng aku...aku ikat plastik uh aww..biar ta pat kua. hahaha!!! alarh, tpyy boboy akn lepas gak bab dye an ade kuku yg maha tajam...dikoyak, dicariknye plastik uh...kua larh dye,.. ha!! ape yg pling best ngn kucing aku neyh an?? kdg2 blakng umah ade lipas...pastu dgn ta diundangnye..men msok je dlm umah..aku sng je..amek michi, boboy or achik...hulurkan dowg neyh kat lipas...mmg xkn idop pnye la. nyawa2 ikan pon xder. akn tros lenyap. hehehe..
so, sehinggelah skunk...lipas jarang sekali ye ziarah rumah aku...yela, salam xder..ape xder, msok je. kalo korg, msti bngang an? ish!! da la aku anti lipas...huh!!!

Saturday, November 27, 2010

tipah tertipoooo!!

ngeeee!! sgt2 lah jahat ye kamu2 neyh. mentang2 aku neyh blurr dan bendul, senang2 je korg ckp paper bm kne repeat lek. korg tw dak..smlm stu mlm aku dok wat ltihan komsas aww...prcye nye pasal. aish!! da la paper bm ary tuh aku wat dgn penuh keyakinan dan ketabahan sebb na dptkn mrkah yg terbaik..alih2 dga paper bm kne repeat. aiyayai!! sungguh memalukan ye kne tipoo. da tuh kne gelak amai2 dgn korg2 sume neyh. ish!! ta bek tw tipoo owg chomel dan kcik cam aku neyh. cian aku an? an? an?

xpe2...ti ble aku da ta bendul cam korg2..tgokla ape akn jdi nnti..wakaka!!!

fesyen2 ntok gadis2 muslimah

assalamualaikum..

ha!! skang neyh...da bermcm2 jenis fesyen ntok wanita2 muslimah lagi solehah ni kan? tulah..spe kate wnita yg brtdong ta pat na berfesyen? elloo!! wanita yg bertdong lah lebeyh bergye dan sgt vogue dan juge manis aww kalo fesyen. leyh pkai bju 2 3 lpis smate2 na ttop aurat dan meghindarkan maksiat. tol ta? da dpt gnjaran pahale dari yang maha berkuasa. lepastu..dgn gaye tdong dan selendang yg boleh dipakai dgn bermcm2 gaye. itulah dye keistimewaannye..

neyh!! aku ade terjmpe fesyen yg agak simple tpyy trendy ntok korg2 dan aku yg berjiwe remaje neyh. aku amek kat facebook princess amende ntah. ta igt arh...tpyy, lawa2 tw. korg msti suke...sebb aku pon ske. korg kne ske tw? tw? hehehehe...

sweet ta dress separe lutot neyh? ha!! korg leyh pakai nan bju inner...wrne ekot ske korg la..putih or itam, and pkai nan suar jean tight atau slack atau suar yg getah uh. ntah ape menatangnye..aku pon tatau. then..pakai la selendang atau tudng cam ekin ataupun ekot ske korg la na pki cmne2 pon..asalkan kne dgn gye dan pling penting, aurat tertutup. 
alarh aii...chomeynye minah uh. hihihi...dress neyh cantek an?? heeee
ayayaii...sweet dan manis. aish!! nak bju tu...na jugak!!!!!
ni ag sweet...alahai..kalo aku kaye na kaye..hehehe...aku na beli sume2 nye...
wah!! idea bru dtg..slaen leh pakai nan ksot tggi or kasut sniker atau ksot skolah korg, leh gak an pkai na boot pnjg cm tu? hehehe...ta bole blah! mmg lawa!!
yg neyh na gi dinner bole la...mmg cun dan nmpk gayenye agak feminin an? bole la tu..asyik na nmpk chomel je..skali skale nmpk agak elegen, ape slh nye kan? huhuhu..knela cbe mcm2 gye. belum cbe..belum tw..

ni pon oke gakk...pkai skirt pndek uh then pkai nan suar getah yg ketat semcm..then boot..xpon pkai na suar jean pastu ksot..ksot ape2 lah...tggi rendah...ekot ske aty..huhuh

bju neyh suai pkai kalo na gi jalan2 kat shopping kompleks or dating nan pkwe msing2. heeeee

hehehe..agak trendy an? lawa ta? i like itt..
mummy!!! shomel nyeeee!!! nak bju tu..nk2!!
ini best!! kalo na gi kuliah an atau 2syen atau kelas dan yg sewaktu dgnnye..leh pkai pnye simple mcm neyh an? an? an? kn senang. suar jean...pastu tshirt lbuh kt dlm then pkai nan tshrt pndekk kat lua. 
wow!! vogue gituh!! hehehe...gaye yg sgt sesuai ntok korg2 sume. ske ta? ta ske? ske jgak ekh? hehehe
yg neyh pon nmpk simple an? ta yah na gye sakan sgt..nmpk sarat pulak. hehehe

wow! jeket tu da lme aku na...tpy sehingge la skunk aku ta pat pakai coz ta sesuai dgn bntok bdan aku yg terlalu kurus neyh. aku da pena cbe..mak aih..cam mkcik rock. aish!! nmpk benar burok nye an? na wat cmne..tpyy gye cmni la yg aku tgok agak popular dikalangna korg2 neyh. hehehe...tgok owg pkai jeles je. xpe2...aku dlm proses mnggmok an bdan...ti bile da agak berisi..hehehe...

oke2..senanye ade byk ag fsyen2 yg aku na kongsi bersme dgn korg2 sume. jgn la ckp aku neyh old fsyen ekh? korg2 sume da tw gye neyh...tgok2 aku ktggalan zaman. alah!! sje je..aku da lme tw la. aish!! huhuhu...aku suke kan gye yg sgt simple dan ta nmpk terlalu sarat dek mate. yela..kdg2, da mcm pkok krismas da aku tgok aww...pergh!! bukan ape..sian, hehehe. jaat an? anyway...tu je la kott. make up? jgn tnye aku ekh? aku tw pkai bdak...celak, blusher nan lipstik. na shading2 ngn amende sume tu aku ta reti. ha!!! aku tw spe yg pakar dan pro dalm make up neyh. 

ha!! ni la si jelita yg aku mksod an? akak love bunga querida. cntik ta? cntik an? gmbar dye pon da mennjukkan yg akk neyh mmg pro dlm make up. dye ade you tube cre2 na make up dgn btol tnpe sikit pon kesan comot. terer ta? hehehe...aku da tgok da kesemua video dye..tpy ta try ag arh..yela, mne ade brg2 cmtu ag kat umah aku neyh. ta mmpu na beli..agpon mama ckp aku dak kcik ag? mmg la kcik berdasrkan saiz bdan...tpy da dewase tw. xpela..ckp mama sume btol coz sume owg ta cye aku na hbes skola. biarlah..kcik itu comel. an? an? an? ekekeke....




thanks cuada for the award ^_^

thank you sho much2 cuada sygg coz giff me dis award. aiyak...cam tw2 je kite neyh addicted sgt2 dgn pink. huhuhu. tatau na ckp ape neyh coz 1st time an time award. hehehe...wah!! bgge...(idong kembang)


nilah dye cuada yg chomel lagi ayu tuh. aiseyh...huhuhu..well, sperti yg korg sume2 da tw..dye pngerusi blogger maniac..sgt aktif dan pro dlm membuat blog. aku? stakat menaip je la...hehehehe...na ias2? ta reti ag la. dak bru ag an? hehehe...insyaallah..kalo aku da pro, aku na wat blink2 kat blog neyh...ti kalo korg na bce blog aku...kne pkai cermin mate ekh? huhuhu...

Thursday, November 25, 2010

babai SMK Kompleks KLIA


inilah dye gamba sekolah kesygn dan yg pling byk mencipta kenangn pahit da mnis. huhuhu...well, mmg aku mngaku yg sekolah ni is da best larh dari sekolah lme aku. heeee..sebb pe sebb kwn2 kat cni sume stu kepale dgn aku n diowg trlalu sporting sgt2. mcm adk bradek...aku pinda skola sni mse form 3 awal taon 2008. na tw dak? dowg2 sume neyh pkir aku dak form 1 coz kcik sgt..and aku pkir lak dowg2 sume neyh form 5. dkt 2, 3 kali gak aku pusing2 satu bgunan skolah kLia uh na crik klas 3 rsional..padahal kt dpn bjik mate je. aish!! kalo dkt skola lme aku..sume bdn saiz aku je...ta la cam dowg neyh, cam bpak owg. hehehehe....btol, aku ta tipoo. xder pekdah ponn. tpyy, dowg mmg sporting hbess...mggu prtme aku msok skola cni, wat aku skedd prot coz glak byk sgt. hehehe...

cikgu2 kat skola neyh pon ape kurg nye..sporting dan sgt sekepale dgn murid2 dye. garang...garang gak, mcm hrimau pon ade, tpyy yela da tugas seorg guru an and sikap dowg..tpyy bab yg ta melibatkan skola...mmg best aww. hehehehe..


Pengetua cemerlang pengetua SMK Kompleks kLia...Tn. Hj. Md. Fiah b. Md Jamin. spnjg aku berskolah dari drjh 1 smpilah form 5...dis is pengetua yg pling da best aku pena jmpe. bukn pngetue len ta best...tpyy pengetue neyh pling best. hehehe...klaka pon ade. aish! well, sejak pengetue neyh msok...smk kompleks kLia byk msok memne prtndingn yg ta pena msok...cam tarian rampai ngn nyanyian solo. pastu, aktiviti yg diadakan pon sgt2 best tw...mmg bwa perubahan yg besa kat dlm skola neyh. ptot la pengetua md. fiah di anugerakan gelaran pengetua cemerlang..kn3? 

tpyy na wat cmne, aku kt sni pon ag bwape ary je ag. paper bm, bi, sejarah ngn tasawwur dan settle..paper math, science, agme, prdgngn ngn seni je lom ag. next week and next week ag stu..tamat la hbungn aku dgn smk kompleks klia and aku akan dpt gelaran aku...bekas pelajar smk kompleks kLia. hehehe...da besar aku rupenye. aku ngt an kcik ag...mmg la pde dasarnye aku kcik, tpyy umur aku mkin mningkat dewasa. aku ykin dan sgt pasti, korg xkn caye aku akn hbes skola dan akan ke alam U..insyaallah, sebbnye bntok tboh bdan aku yg cam form 1. even dak form 1 pon ade yg lebeyh tggi dan sme tggi je dgn aku...hehehe..

okeyh..pape hal pon...aku na ucpkan slamat tggal dkt SMK Kompleks KLIA...and thnk you very much coz knalkan aku dgn erti dunie dan pershbtn yg sebenar keyh...love you all...

Sunday, November 21, 2010

melaka marii!!

assalamualaikum!

ha!! sempena raya aidil adha neyh..aku na ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha kpde sume umat islam di dunia. aku menyusun 10 jari memohon ribuan ampun da maaf kalo ade terkasar bhase atau terbuat korg2 sume saket aty. ekh2?? maafkan aku aww...tiap mnusia tidak lepas dari membuat kesilapan, jadi mohon tunjuk ajar okeyh?? agpon..aku na spm, tlonglah berkati aku..hihihi...

rye ary tuh korg pegi mne? balek kg? mstila an? aku..na balek kg mner? nenek ngn atuk kedua belah da mninggal...umah dowg lak da ade pnyewe baru, xkn na dok tepi jalan kott. haish! so..aku nan fmly bercdang na raye dkt melake!! yey! haha...bukn 1st time pon kitorg gi sne...da brape kali da. byk kali gak la, dari aku skola renda ag smpi la na hbis skola mnengah...setaon brape kali lak gi mlake. well, mlake tmpt melncong atau bercuti yg pling besh. byk shopping kompleks smpi tatau na pegi kat mne. mahkote parade, dataran pahlawan, jusco yg terbesar, melaka central, mcm2 ag lah kat sne. juling gak bjik mate aku tgok melake neyh. huhuhu...tu korg ta pegi lagi dkt bndar melake. ag la...ta ckup kaki korg na brjalan.

well, kitorg rye kat sne la...alah, rye kite2 je. aku nan fmily aku je...tempah hotel Everly stu blik yg muat stu fmily, pagi tu smayg rye. bli je la lemang, nsi impit, ngn rendang kat tepi2 jalan. byk pe dowg jual. huhuhu...lepas uh...shopping. yey!! mmg sakan aku shopping, mcm2 yg aku beli, dari atas smpi lah kebwh. selendang wane purple, bju tshrt lengan panjang kaler biru, tali pnggang waner putih, suar slack skinny wane itam, beg tgn waner putih...huhuh. ksot je ta beli. dwit ta ckop lak. pastu beli ag brg make up...heheheh. shopaholic btolla aku neyh an? pntang ade je dwit dkt tgn...mcm2 yg aku beli an. ekh2!! ta lpe gak..aku beli dompet bru ntok pelangi aku...waner cokelat. nseb bek dye ske..huhuhu. pndai gak an aku plih. ekeke... alah..brgn lelaki bukn susah pon..senang je. pompuan ye susah...cerewet skit. yela..na perfect je. aku la tu. heeeeeeee...

oke2..pas hbis shopping lek otel lah...pergh!! mmg penat thap gban. blek je aku tros tuka bju pas uh zzzzzzz.. lme gak la aku tido. penatnye pasal..dah msok mghrib bru aku bgon, tu pon mama yg kjot an. kalo ta..smpi ke esok pgi aku tido ta bgon2. ish3. mlm tu mkn kat lua..pas uh jalan2 tgok melake pde wktu mlm. nseb bek la papa da pro dgn melake..so papa jdi pemandu pelancong kitorg lah. huhuhu...cntik..mmg cantik. bnyi ombak pukul pntai...nyaman je tw. angin pantai...dingin sgt. mmg btolla ckp owg, kalo ade mslh je...gi la brcti dkt pntai...mslh akn hilang dan korg akn rse tenang. huhuhuhu....pas tu blek otel..tido..

pkol 6 bgon smayg suboh siap2 na gi sarapan. papa bwk kitorg sarapn dkt luar...dkt mne ntah. aku pon ta pena pegi..tpyy yg pnting mseh ag dkt mlake. dun worry ya? aku stakt mkn oti cnai ksong je. pagi2 cmneyh...mne larat na melantak byk2..bile da tgahri bru la ade feeling na mkn mcm2. huhu..pa mkn lek otel..mama dgn adk aku ta knyg2 ag...sarapan ag dkt otel. aku nan kakak lek blik coz na pek2 brg. ary neyh na blek la. xkn na dok tros dkt cni an? meh cni dwit...then aku tman kakak ngn adk gi mndi kolam. aku mls la na mandi kolam...sejuuuuukkk...ish! da la kat dlm blik otel da cam peti ais..na mandi ag kolam yg cm kutub utara...mao ta beku? na amek spm cmne? ish3....smbil tgok dowg neyh mandi sakan wat acara kuak lentang dowg...smpta gak aku usha2 mamat2 neyh. hehehe.alorh, skali skale...bukn slaloo pon kan? da tu..mat2 saleh kat sni sume cam model2. aish! tergugat iman...hihihihi..

ape2 hal pon..pas mandi..siap2, msok an brg dlm kete da balek!!! fuh...home sweet home. pape hal pon..umah kite la tmpt bercuti pling besh!!!

Thursday, November 11, 2010

anugerah kokurikulum badan beruniform (perempuan)


anugerah kokurikulum badan beruniform (perempuan) disandang oleh nurnazura bt aziz..hehehe. fuh!! kebggaan aku . ta pena2 aku dpt anugerah kecemerlangan kokurikulum..mcm ta prcye je. tpyy, mmg ni lah yg aku idam2 kan sejak sekolah rendah lagi. na sgt2 dpt anugerah kokurikulum...aku na jadi cam kakak aku yg 1st uh, dari sekolah rendah sehingge sekolah menengah..,die pasti akan dpt anugerah kokurikulum, olahragawati peringkat sekolah dan daerah, anugerah akademik, anugerah bahas ala parlimen (b.melayu dan b.inggeris), dan anugerah pemidato. wow! byk an? tmak btol..ekeke...tpyy da fakta da ta boleh na tipu2, na wat cmne. da berlmbk sgale mcm jnis piala dan pngat kat umah smpai da tatau na ltak mne...kalo gadai, fuh..kaye aku. hehehe

well...pde mlenye aku ngt an ntok wakil seluruh Kadet remaje skola...dpt hamper, agih2 kan kat dak2 neyh. xpon, sorg stu dpt sjil...aku pkir cmtu arh. mne amek tw sgt sal bnde2 cam neyh...hehehe. tetibe je nme aku kne announce nek atas pentas. hmmm...gliran ntok anugerah kecemerlangan kokurikulum last skali aww, so aku tggu lah dkt tepi dewan cam owg bdoh..mencangkuk, duk bersile, berdiri, duk simpuh balek..nseb bek ta baring, ti owg ckp aku biul. oh yeah!! gliran aku da smpi..aku no 2, bile aku nek je...pengerusi mjlis umumkan nme aku dan senaraikan pncapaian aku dlm bidang kokurikulum...aku dpt sjil dan plague. berkce2 plague uh...wow!! ta sgke..sgguh ta sgke..hehe. kembang dan kempis idong aku..hilang rse gemuruh aku. yg ade..rse happy dan rse sgt2 gembire. ekeke... sehari uh, te benti larh aku dok bebel je. aish!!

balek uh au tnjok dkt mama...mama pon ta sgke, heeeee...jap ag aku na tnjok kat kakak aku yg 1st uh plak, na tnjok dkt abg aku ngn papa. heeeee....

Saturday, November 6, 2010

rambut oh rambut

oh rambut kuh! huaaa!! udah kene gunting maa sama itu mama. sob sob...hmmm.. agpon, mama gnting ade sebb..mama ckp aku ta reti jge rmbot. rmbot serabai cam org gile..org sasau da sgale yg berkenaan dgnnye. tpyy, aku tgk okeyh je pulak. pde aku..xdela serabot sgt, mybe sebb rmbot aku licin sgt..so bile aku ikat nan sgale jenis mcm getah...mkin lame makin lose arh dye..jtuh kebwh. jenuh gak aku na btol kan balek smpi kn aku biar an aje rmbot aku serabai. hehehe...ag stu, rmbot aku lak tebal meyh...dan aku mne pena bele rmbot pnjg2, slaloonye pndek je cam jantan..tpyy kali ni na nmpk agk keperempuanan...so aku try la. ta sgke gak an..susah. hehehe...lagi2 kalo yg brtdong cam aku neyh. lagi la kne jge..tpyy aku sykor gak coz rmbot aku bkn jnis yg mudah berkelemumur dan berkutu cam sekalian diluar sne...ekeke!!

ala-ala minah sebelah neyh gaya rmbot aku. ntah spe ntah..aku men amek je..da sbjik je rmbot kiter berdue. hehehe...well, aku bele rmbot pnjg amek mse yg singkat je..3 bulan kot. ntahla..tpyy btolla..tup tup rmbot aku da pnjg sedepa. memle rmbot aku agak pndek..alah korg bygkn la rmbot lelaki2 yg pndek..cm tu la rmbot aku. skunk neyh da pnjg cm ni ha. well..ade la sifat keperempuanan skit an? bru ayu...bru nmenye gadis melayu terakhir. aish! chewah!! hehee..arh! mggelabah je.

hmmm..mse ngah dok tlong mama msk kat dpor pgi tdy ntok mkn tgahri, mama lah tetibe je ckp na gnting rmbot aku sndri. aku na gi kedai bru leh plih mcm2 stail..mama tnak gak. dye ckp bzir je..bek mama ptong sndri..ag bgos. jimat skit dwit. aku angguk je la..da terbyg gye rmbot pkwe aku..cam dye ker? ta mgkin...gnas cam uh..kang ta memasal org ngt aku samseng..arh! rijek2!! hmmm..rmbot kemba bola sepak? fuyoooo...sah org ngt aku bpok. arh! rijek gak...hmmm, mls la na pkir..aku ekot je kate hati mama na ptong camne. hehehe...

oke...gnting, sikat dan pnyembur sume da siap. mama lak bru je hbis kemas dpor..aku da get ready dah neyh. na tgok hsil keje tgn mama. hehehe...mama pon ade bkat peh ptong2 rmbot owg neyh. mse kcik2 dlu..mama la slaloo ptong rmbot kitowg adk bradek. huhu..and, projek bermula...





setangah jam berlalu.................

jeng jeng jeng

ha!! inilah aku..eh silap, hsilnye mama ptong sbjik cam rmbot aku yg kt dlm pic uh. comel ak? comel an? aku tw uh..ta sgke rmbot aku cam gye rmbot amani. nseb bek mama ta botak an..hehehe...well, kpale aku mkin rgan jdinye. ta yah la mama membazir beli shampoo byk2 sebb aku kalo gne shampoo msti dlm kuantiti yg agk byk..hehe. mama pon puas aty ngok rmbot aku..mama ckp aku comel. aish!! aku tw uh...hehehe...

hmmm..bosan la

spnjg cuti deepavali neyh..knpe aku rse mse lmbt sgt berlalu dan sgt membosankan?? knpe ekh? hmmm..aku sndri ta pat na jwb. kdg2 aku pkir..tringin gak aku na ikot dowg2 neyh gi btu cave..sje melawat..mghilangkn kebosanan yg melande. tpyy, kang mereke2 yg ta terlibat salah aggap lak..ngt aku na semayang skali. heish! mne leh cye korg sume neyh.

spm na dkt..ag bwape ary je ag neyh. tpyy mkin na dkt spm..mkin terok pnyakit aku. tatau arh sebb ape. da brmcm cre aku wat ntok smbohkan pnyakit aku yg mkin ketare neyh. mama ngn papa pon da pasan da yg aku mkin kurg ulgkji. slaloonye aku ulgkji dpn dowg..saje na bktikan yg aku ngah ulgkji. tpyy, sjak kblakgn neyh..aku lgsg ta usik bku..apetah lagi na pndg. heish! apesal ntah...na gi jmpe dktor kompem dye ckp pnykit bese je neyh. bole diubati lagi...ish3! aku ykin korg2 sume pasti ade pnykit yg aku tgah hidap skunk neyh. jgn bohong la...pnykit pmls korg uh xkn mmpu korg sorok an?? btol ak? btol an? hehehe...

dgn aku jgn na tipoo..huhuhu...okea..skunk aku mcm da ta tentu hala. ape perlu aku wat neyh ntok mghilangkn bosa!! bce bku? arh!! mls!..on9? tgah on9 arh neyh..tpyy bosan..aku ta popular..xder spe na chat nan aku. hmmm..itu len cite. kalo ade owg na chat pon mnykit an aty je..bek ta yah bls. tetap membosankan..hmm..hehehe~~..ini mmg keje gile. na tw ape aku wat ntok mghilangkn kebosanan yg melanda diriku?

okeyh..1st skali aku cek ape yg fmily aku ngah wat.mama ngah men gme kat laptop..adk aku ngah men ps dye..kemba aku tido, akak aku dating, abg ngn ayh aku keje. aku lak dlm blik sowg2. hehe..aku tron bwh pelan2 tnpe bnyi...aku redah blik akk aku. atas meje cermin dye penoh brg make up. aku knci pintu blik akk aku..so, xkn ade sesape pon yg akn msok blik neyh. mama msti ngt aku ngah ulgkji...an? hehehe..ehem ehem..operation begin...






setengah jam berlalu...

akhirnye..keje aku da selesai. hehe..na tw ape aku wat? well...kalo da nmpk brg make up akk aku atas meje..ape lgi an? lgipon..aku neyh jenis ta leh nmpk brg2 cenggituh..msti na try dan wjib try. well2..hsilnye..mke aku cam datin.kuang kuang kuang...mmg tebal tahap mksima lah. sje je..slaloonye asyik make up npis je kalo kua gi jenjalan..ape slh nye na make up mcm artis. sumpa...mmg burok. dats y lah aku ta snap pic..kalo lawa..da lme aku tnjok2 kat korg btape lawanye aku cam puteri. ekekeke!!! arh..mggelabah je...well, aku da boleh berpuas aty sebb dpt ilangkn kbosanan dlm setengah jam. hehehe...pas uh..cpt2 aku lap mke aku bg nmpk innocent. yelah..ti kntoi lak aku berangan. aish!! segan doh. cpt2!! ti akk lek..ngamok dye kang...

Wednesday, November 3, 2010

Hari apresiasi seni...happy!!

Hari apresiasi seni? pelik an? aku pon pelik..mende alah ape la tu an? ish3. tula..ta bkk kamus...upenye hari ntok pendidikan seni visual. keh keh keh...bodohnye aku neyh. huhu. hmmm...well, mcm2 aktivit dan pertandingn yang diadakn bagi mengasah bakat pelajar2 sekolah dalam bidang kesenian...antara pertandingan yang diadakan ialah melukis catan, menghias kek, tulisan calligraphy, menggubah bunga, pakaian tradisional dan mcm2 ag arh. aku pon da ta igt..cam byk sgt je pertandingn. ha! yg pling mnarik..karikato iaitu pelukis2 yg sgt berbakat dtg kat sekolah kite. aku tak tau la spe an sebb aku bknnye tao sgt pon sal karikato neyh..hehehe. kite boleh soh dowg lukis muke kite aww dgn syarat kenela baya. ade yg mhal..dan yg pling murah rm2. dowg lukis, sebijik gile. pergh!! mmg berbakat. geram je aku. smpi melopong mulut aku dek terpegun punye pasal. huhuhu...

okea..aku msok pertandingn catan dan temanye ialah landskap. bermakna kiotrg kenela lukis pemandangn landskap. aku lukis pkok bunge sakura berlatar belakangkan gunung ganang dan salji yg sgt tebal. lawa gak la..tapy tak menang coz ade ag yg lebeyh lawa. agpon aku tersalah tema. hehehe...bukn tersalah, tpyy mse uh mmg da tade idea lgsg aww...aku pakai hentam keromo la..xpela. asalkan dpt sijil an? an? an? aaaa....huhuhu. aku plak org terawal yg hbis melukis...then aku blah je la dari ctu. wat per na lme2 kat sne. aku na gi surau coz dekat cne dak2 yg amek bahagian pakaian tradisional tgah dak make up na melawakan diri msing2 mse tgah wt peragaan nnti. well, mmg tak dinafikan..majoriti pkai bju kebaye berbagai jenis bgi yg pompuan dan dowg sume mmg lawa hbis lah. hehehe...aku yg jdi tukang make up pon nek jeles bile make up an dowg. alar kire cam dalm rancangan tgkap muat la...org ta lawa bole jdi lawa. hehehe...kwn2 aku sume lawa2...huhu..


ha..ni dayang. well, dye tgah dok tggu aku na make up an dye..dayang mne pena make up neyh pon 1st time in her life. hehehe..mse ntok make over dye...

khusyuk bebenar make up an dayang neyh. mke putih melepak cam susu..kne la hati2. salah skit mstila nmpk dgn jelas an? well...korg tgok la hsilnye nnti..huhuhu
kawan aku tgah make up an kawan aku...niesa ngah make up an nadiah. 
ini adalah fadila...ratu cantik skola kite..hehehe...tu dye ngah dok siap an diri dye la sndri. huhu..
mek...nme sbena syahirah..owg kelantan, pggil la mek. huhuhu...dye pon msok gak competition neyh..
konpius ak? konpius an? me and kaka...my twins lah!
farah dengan nabila yg sengal..hehehe
oh...syazani...pon msok gak? ish3...tpyy, dye neyh naib juare aww..ha!! jgn men2..
dye neyh pon msok gak..khairul anuar..pemain bola sepak sekolah...tpyy, x mnang la..haha!!
yg neyh la ratu2 sekola kite...yg kiri uh tmpat ke-3, yg knan tmpat ke-2 dan kat tgah2 uh tmpt champion kite...tgokla btape jelitenye mereke2 ini...huhuhu
the champion and his cinderella...eh chewah!! dye la king of our school..hehehe..itu lak, cinderella dye..wow!! cute kapel an? hehehe
dari kiri : nadiah, iela, mek, shaidatul, dak form 1 ( tatau nme dye) jauhariah, nadia gak, dayang dan umiey