JellyPages.com

Wednesday, December 26, 2012

Shooting for zakat

assalamualaikum !
Hai semua. nak rileks kan otak dengan meng-update entry baru. kali ni pasal shooting ntok zakat. shooting kali ni ntok assignment video production dan kali ni aku plak yang berlakon. cheeewaaaahhh!! hehehehe. jadi actress tak popular pon jadi lah kan. heeeeee. senanye, perbincangan dlu kami nak buat pasal suami isteri yang nak membayar zakat. aku isteri, dan pakcik sebagai suami. tengah berbincang pasal zakat. pastu, kami pon becadang nak ke surau membayar zakat. kejap je lah..sebab iklan je pon kan. tpi, tup tup..buat lain pulak. kali ni, pakcik jadi orang miskin dan tatau cmne nak tingkatkan kos sara diri die dan keluarga dye. pastu, yudha plak jadi kawan dye tlong dye nak amek zakat. aku pulak jadi pegawai zakat.

kami berlakon dekat masjid putrajaya. masjid putrajaya kan ade due, tpi aku tatau ape name dye..yang aku tau masjid tu tempat irma hasmie nikah dlu. ape ntah name masjid tuh. aku pon lupe. heeeeeee. tpi masjid tuh lawa lah. lawa bapak arh kan. 
taddddaaaaaaa!! lawa kan? aku terpegun bapak arh tgok kecantikan masjid nih. kreatif sungguh manusia zaman sekarang mereka rumah ALLAH nih. aaaanndd aku mule dah pikir jaoh. hikhikhik. kalau nikah nak nikah kat sni arh!!! weeeeeeeee!! (gatai dah sampai dah. tu yang jerawat bersepah skrg nih. hadoiyai =_=")
pakcik pakai baju melayu. caaair siooott! hehehehe. even baju melayu yang ta lengkap, tpi still kacak to the max. (org bercinta macam ni lah. angau terlebih >_<) . dan aku pulak pakai baju kurung. kenelah kan sebab kite nak ke rumah ALLAH, kenelah pakai baju kurung. heeeeee.
Behind the scene. tgok..betapa ramainye nak jadi director dan cameraman. aku pulak, dok kt ceruk2 je tgok dorg dok mengarah2. hahaha. xpela, janji msing2 sekepala. kau berkepala, alamat ade yang ta puas hati lah kan. aku diam jelah..tgok je, ikot je. >_< 

soo!! dalam pade mase yang same...pakcik balik kedah hari ni. pkol 7.30 bas dye sampai dan dye kene tunggu awal dekat putrajaya sentral. jadi, nak xnak..kene gak lah siapkan secepat yang mungkin video nih. dah lah deadline pon ag 2 hari je, jadi WAJIB siapkan secepat yang mungkin. dalam pkol 6.30 baru siap shooting. and dekat pkol 7 baru sampai putrajaya sentral. hummmm...beratnye hati ni nak lepaskan pakcik pergi. tpi apekan daye, pakcik pi holiday ja dengan family dye..sminggu je pon. bukannye berminggu2 pakcik pergi. tpi tu lah...rase awkward bapak arh xde pakcik dekat hostel ni. jadi, kenelah gi kelas sorg2...nasib baik ade tasya dengan fatin, makan dengan dorang arh. pakcik! i miss you laaahh!! :'( sooo, aku hantar pakcik sampai lah bas pakcik pergi. sebaknye! :'(

then, sampai je hostel..tros call tasya makan sesame then aku pon cite lah ape yang kami buat pasal shooting tuh. pastu tasya gelak. pasal ape ntah..rupenye tasya cakap, mane ade pompuan jadi pegawai zakat. pegawai zakat tuh kenelah seorang lelaki dan skrip aku pasal zakat pon senanye SALAH! OMAGAAADD!! dah lah aku yang berlakon, malu weyh kalau kene gelak dgn orang nnti kalau dorg tgok video kami. gile jahil betol kami ni pasal zakat. ya allah! bnde2 cmni pon aku tatau..padahal aku dah penah belaja. hadoiyai! sooo, aku text izzy terangkan ape yang salah dan aku igt nak buat balik. tpi ntah dorang...cam malas je nak buat. aku dah lah risau gile gile...tpi, tu la..dorang senyap sampai skrg dan skrg ni aku tgah redha, redha dan redha. lntak lah, janji siap. hummmm.

sooo, esok deadline dye..stil redha. :'(

seriously nak pakcik skrg nih!

Monday, December 24, 2012

Hari bersama pakcik (PASPORT)

Assalamualaikum :)
Hai. heeeee, well well .. hari ni hari yang paling menarik dan menjadi kenangan ntok selamenye. cheewaahh!! jiwang dah masok dah. gatai sgt dah tu. weeeeee. hari ni, sehari suntuk dok teman pakcik sayang buat pasport. dye nak pi melancong ke Thailand nuh..ngn family dye lah. bukan ngn aku. kalau aku, nak pi melancong ngn pakcik aku...aku dah pilih lokasi dah mane nak pi. Istanbul!! hehehehe...pakcik pon mmg nak pi situ kalau honeymoon. hekhekhek~ pikir jauh ke selatan noh kami nih. hadoiyai. pakcik gerak pi balik kampung besok, hari selase malam. so, hari ni baru dye nak buat pasport. nasib baik buat pasport kat putrajaya nih, siap on the spot. kalau siap dalam 2,3 hari..mmg ta dpt lah pakcik merasa pergi melancong. 

sooo, pagi2 bute kami bangun. takdelah bute sangat...matahari dah terpacak atas kepala baru bangun. aku bangun lambat sebb pkol 8 tuh alarm dah memekak, aku off..kejot pakcik tros tido balik. jadi...pkol 8.30 aku baru bngon. itupon dalamm keadaan yang sangat terkejut dan ta percaya. kelam kabut aku gosok tudung, gosok baju..pi mandi sume. 15 minit siap!! hehehehe...express gile bapak arh kan? sebb risau pakcik tunggu lame sangat. sempat gak arh tepek bedak, bubuh lipstik..sembur minyak wangi. then baru kol pakcik. pakcik still dalam bilik dye, tunggu aku siap lah tu. sooo, macam biase..aku selalu tunggu pakcik kat kedai makan bawah bilik aku nih. pakcik pon datang dengan membawa seekor anak kucing dalam lingkungan sebulan. O_O comel to the max you!!! pakcik kate dye tgok anak kucing tu sekor je, pastu anak kucing tuh dok ikot dye je, jadi dye pon amek lah tunjuk kat aku. cian anak kucing tuh...hummmmm. aku letak lah anak kucing tuh bwah tangge hostel aku dengan harapan ade org jage. amiiiinnnnnn

then pas dapat kebenaran lecturer Hew tuh, kami berdua pon gerak pi bus stand mmu. kami pi naik bas ja..lagi sweet dan romantik. hehehehe. smpi kat putrajaya sentral, pakcik tanye drebar bas tuh. drebar bas tuh cakap, carik bas no 501,601 dengan 701..nk buat pasport tuh kt presint 2. jadi kami pon meliar lah carik bas yang di sebutkan itu. kami jumpe bas no 501..tnye ag drebar bas tuh dye cakap..aah kat presint 2, sat gi dye bg taw bangunan mane. soo, kami naik lah. xdelah smpi 10 minit kami dalam bas..drebar bas pon turunkan kami dan tunjuk bangunan tuh. soo, cepat gaklah sampai kan. dalam pkol 11 cmtu arh. jumpe pon bangunan imigresen. yay!! hari pon nak hujan, jadi kami cepat2 jalan. aku dah perasan dah something wrong kt bangunan tuh. hari tu bukan sahaja dihujan dengan air hujan, tpi bangunan tu dihujani dengan mat2 indon, bangla dan myanmar. org malaysia lgsg ta nmpk batang hidung. aku ngn pakcik rilek ag. pi beratur belakang mat indon. kami dok usha sekeliling...macam ade kat indon pon ade gak. duuuhhh...then ade abang imigresen tu jejalan. pakcik tnye abang tuh.

pakcik : bang...nak kena amek no giliran ker?
abang imigresen : nak balik ker? balik biler?
aku : ????
pakcik : balik? xdela...kami nak pi buat pasport
abang imigresen : laarr...org malaysia ke dik? 
aku : ????
pakcik : aah la bang..kenape?
abang imigresen : LOL. sini tempat international je dik. kalau nak pi buat pasport, kt presint 15, adik kene naik bas lah.
aku :  O_______________O !!!
pakcik : laaaarrr...yeke bang. salah tempat. maseh bang :)
abang imigresen : same2
aku : O_o 

soooo, harapan kami ntok siap pasport dengan cepat, punah begitu sahaja. cheewahh! jadi kami pon tunggu lah bas yang ke presint 15. tunggu punye tunggu...lame bapak arh. jadi kami cadang nak amek teksi. teksi pon haram tatau presint 15 tu kat mane. tatau lah kalau dye tipu ke ape kan? tpi nseb baik kami ta amek..sebb ade sorg makcik yang tgah tggu bas tu tego kami. 

makcik : dik nak pegi maner?
kami : kami nak pi presint 15, buat pasport.
makcik : ooouuhh, yang tu kamu amek bas no 501 je. ta payah naik teksi, mahal bapak arh (okay itu ayat aku)
pakcik : huuuhh, nasib baik ta amek. mekasih makcik. 
aku : ^_^

lepas je makcik tuh borak2 ngn kitorg, ta smpi 5 minit bas tu pon sampai. and dalam mase 10 minit baru lah bas tu smpi ke presint 15. kena lah crik sendiri kan bangunan imigresen malaysia tuh. dah jumpe! kene amek gmba ngn fotostat i/c pulak baru amek no giliran.ouh ye!! alang2 pakcik buat pasport, pakcik soh aku buat pasport jugak. sebb ape pon aku tatau, nak xnak kene jugak sebb lect Hew tuh nak tgok resit. habis duit pakcik aku gne buat pasport. hummmmm. cian pakcik. no giliran pakcik 1369 aku pulak 1370 dan sekrg baru 1011. bayangkan berape ratus org kami nak kene tunggu? GG weyh!! jadi sempat lah kami pi makan...lepak2 kat lua, dok2..2,3 kali pi tandas. mcm2 arh. pkol 4 cmtu baru giliran kami. lepas tu nak tunggu pulak giliran nak bayaq pasport...dkt pkol 6 baru lah giliran kami. lepas tu kene pulak tunggu giliran nak amek pasport. dkt pkol 7.30 baru lah giliran kami. pastu kami tros balik naik bas. ta larat pnye pasal...bgkos makanan. dan skrg...baru sampai bilik. penat woii! :'(

 see, ma pasport maaann. sorry, arh...batak skit sebab baru 1st time kan? hehehehe. well, muke pon cam ntah pape sebb penat sgt tggu bas pnye pasal. hekhekhek.




hahaha...ni sebab bosan to the max. tgah tunggu giliran nak pi amek pasport pas bayaq. hadoi...penat woii..

jadi...hari ni spend much time with the love one :)


Thursday, December 13, 2012

assignment this sem

assalamualaikum!
hai..korang sume dah tido. aku pulak dok layan laman web sosial tetengah malam buta nih. sebab ta dpt tido. well well...yang ni lah yang aku nak ceritakan. mase tido aku dah macam mat saleh. kalau malaysia malam...mat saleh siang kan, jadi malam kat malaysia nih macam siang bagi aku. malam berjaga, siang pulak tido. okay..dah macam burung hantu dan kelawar dah. haish. ni sume disebabkan assignment yang berlambak dan tiap2 mggu ade je assignment baru. kalau subjek 2,3 je...xpe jugak. ni sampai 6 subjek..dan tiap2 subjek ade je assignment yang akan diberikan tiap2 mggu. lepastu smggu je lecturer bagi mase nak siapkan assignment , tau tau je dah kene submit. lpastu bagi baru lagi. haiyaaa! nak buat assignment..bukan amek mase 2,3 minit...ni nak buat keje kadang2 amek mase sehari..baru lah dpt siapkan. lpastu buat lagi assignment lain,sehari bru dpt siapkan. smpi kdg2 dua hari ta tido lgsg. kdg2 curi amek mase 2,3 jam tido kejap. bagi badan rehat. lemah wei, hanye tuhan je yang tau. pastu...kalau attendance 50% macam dlu xpe...boleh jugak dlm smggu tuh aku ta dtg kelas kan...ni 80%, dafakk? so, nk xnk...hari2 kena menampakkan batang hidung kt dalam kelas. haish. penat nye hanye tuhan je yang tahu.

baru2 ni...ade assignment yang haram satu hape pon aku tatau nak buat sebab lecturer ta aja pon mse tutorial. kelas computer modelling , 3ds max. dtg kelas tuto, lect bukak youtube kat screen...soh tgok macm mane dowg design kan. hello? buat rugi duit mak bapak aku yang baya beribu ntok gaji dowg. suck arh lect skrg nih. syall tau x? bile tnye...marah. lagi haram. dah kate kami ni student, kene lah bertanya ape yang tatau kan? eh! geram pulak aku. jadi assignment tuh aku pon hentam keromo, buat. lect tuh soh design handset dalam bentok 3d, aku buat jelah asalkan nmpk bntok handset. pastu siap hanta. dkt 2,3 hari lah aku try nak buat tuh. sebb dok carik tuto kt youtube yang btol2 aku paham. ni satu hape pon aku ta paham. mmbe2 aku yang lain buat lawa2. hummmm...confirm 100% msti dpt markah skit kan? eeeeeeeii! tkot...xnk repeat. tkot tkot tkot to the max!!! hummmm...hummm. kdg2 cm nak ngis. tiap2 sem aku ngis sebb asyik tension dgn assignment. sem kali ni aku ta buat last minute dah..tkot. tpi still tension jugak. hummmm

sooo...skrg aku berharap dkt paper pulak. ade exam..ade 3 exam, jadi harap2 mase last sem nnti..mase exam lah kan...aku dpt buat yang terbaik. insyaallah!

Saturday, December 1, 2012

i want it

assalamualaikum.
hey there. dah malam dah pun adui. tpi mate ni still ta dpt tidoq. sebb ptg tadi dah tido dengan nyenyaknye. heeeeeeeeeeee. yela..demam kan. satu bende pon ta larat nak buat, jadi tido jelah. lagipon mama tade kat rumah pon sehari suntuk sebb mama g berniage dekat puchong sempena tabung tangisan gaza? cmtu lah...aku pon ta igt. hehehe..sebb aku ta pegi sebab aku demam. soooo kat rumah aku ditemani oleh manje. nasib baik manje baik teman gi memane. gi mandi pon dye teman aku .. tggu kat luar bilik lah. heeeee...shaayang manje tetgt. >_<

well...hummm, nset makin rosak dan aku tatau nak pakai nset ape. fatin baru je beli nset baru dan, ye..jeles skit sebb sejak dari form3 smpi lah skrg aku ta penah beli nset baru. nset dari form3 tu elok ag dan ade dkt pakcik..sebb pakcik nak gune ntok buat assignment dye. tpi elok je lagi. alarh, nset biase je pun. lpas tu aku gne nset kakak aku, dan skrg ni aku gne nset pakcik. pakcik beli nset baru, blackberry curve..sooo nset lame dye sony xperia dye bagi kat aku. tpi disebbkn kecuaian aku, nset tu asyik bebenor jatuhnye...jadi dye cam dah sewel skit. skrin dye kekadang ta betol. touch skrin kan. hummmm...jahanam sume bnde yang ade kat aku. 

tpi tulah...nak jugak try beli nset gne duit sndri. tpi, pkirkan yuran sem mahal...lebih2 lagi sem ni ta dpt ptptn. haram arh kan nak kmpol duit sndri nak beli nset. nk ckp ngn papa mama pon serbe salah sebb papa skrg nih tgah kumpol duit nak baya yuran sem yang gile babi naik mendadak. bodoh btol mmu. rse cm nk sumpah seranah je. aku pon tatau knpe yuran kali ni naik 2 kali gande. mse foundation 4 ribu je...xkn dah degree naik jadi 6 ribu? eeeeiii! cam nak bakar mmu pon ade gak. hummmm. cian jugak papa...dah tue2 kene kerja keras skit semate2 nak baya yuran sem ni. xpe papa...sem ni je. sem dpn da dpt ptptn...ta yah la papa susah2 nak carik duit lebih. dah boleh goyang kaki dah. cume...ntok duit belanje je lah. heeeeeeee. 

ptptn aku mne dapat elaun cam kolej2 lain. pelik pulak aku. xpela..janji dpt baya yuran sudahlah kan? lpas tu boleh lah kmpol duit beli nset. kmpol dlm seribu ckup lah tu. then nak beli nset ni 
see. haaa! nak ni nak ni nak ni ! hehehehehe. tggu lah aku dpt kmpol duit dlu baru beli nset cm ni ha. hummmm. majoriti org kate gne iphone cam ta brape bgus sgt. tpi..ntah lah, aku rse cam nak sgt2 nset nih. dunno why. lepas aku try pegang iphone syimir dengan izzy .. rase cam best je. skrin dye lembut je. function pon okay je. heeeeeeeee. suke suke! insyaallah..tu pon kalau aku dpt kmpol duit lah kan. :) then second choice aku nak beli nset yang ni. tu pon kalau ta dpt iphone lah kan.
ceeehh..sume nset nak memahal je. tpi itulah kehendak manusia kan. ok x? aku tgok akak ipar aku gne best je. 24 hour asyik natap nset. dye kate best..syokk dan seronok. hehehe...same jelah tu. tpi htc susah nak turun harge. hurmmm...xpela. insyaallah, insyaallah dan insyaallah :)

Saturday, November 24, 2012

bosan to the max

Assalamualaikum!
Hai semua. selamat malam pade yang dah pun tidur dan pastinye korang semua tengah dibuai mimpi lena dan mengasyikkan. heeeee!! well well..aku x pat tido. lam kepala otak ni sibuk pkir nak buat assignment, tpi kalau kt rumah...assignment mmg haram arh nak sentuh sebb aku pon tatau. balik rumah je...msti xde idea nk buat ape. yela...dok kt rumah, nak rehat..santai2 ngn family, ngn mama, tgok tv, masak, kemas rumah sume. cmne aku nak siapkan assignment aku ? sebab tu selalunye aku malas nak balik rumah...tpi bile pkir mama dkt rumah msti rindu kan? mama tu, mane tahan rindu. aku taw lah mama. kang bile aku ckp...mggu ni tak balik...slow je suara mama. hekhekhek. tu yg tiap2 mggu aku balik. jarang2 aku tak balik rumah...mcm, mggu ni aku balik..mggu depan aku tak balik. mcm tu lah. rare kan? hehehe

aku tatau nak post pasal ape kali ni sebb aku tgah bosan to the max. haish. donno what to do. siyes! k arh...nk tgok movie. booii

Thursday, November 22, 2012

Pakcik sayang

I LOVE YOU SO MUCH :)

pkcik botak ag and kami lgsg ta knal even satu kelas >_< (ni gmba dari kamera pkcik. amek sesenyap :P)

heeeeeeee >_< tak sgke kami couple (ammar : hijau. aku : tdung putih bju hitam). still lgsg ta knal mase nih. knal name je tpi ta tego lgsg :P

dan tibe2, second sem kami group sesame dan aku leader group. amek dye as team member sebab aku dah xde sape nak pilih join group, tgok2 dye tgah dok sesorg..tnye dye and dye ckp dye ksong ag. soo...ajak jelah dye join group. dan saat itulah perkenalan kami bermula. :) dan masing2 tengah single ag. due-due baru putus cinta >_<

hehehe..pkcik tgah try nak ngorat, tpi mase nih aku ta ade ape2 perasaan pon dkt dye..yelah, sebab baru je putus kan..kecewe tuh ade ag...sooo, ngt xnk caye kt sesape dah and ngt nak single je dlu. heeeeeee. mase ni pon dok sebelah dye sebb kene buli..kene pakse. dok jelah...kate kawan kan. hehehe

tpi..makin lame, care dye layan tak same cam laki lain layan. mksod aku...care dye flirt aku. tak jiwang sgt. gile caring arh! mcm abg ngn adik pon ade. tpi tu still ta dpt tackle hati ag.ceeeehhh! yg terbuat aku terjatuh hati aku nih kat dye sebb mase tu aku bengang dgn dye. bengang gegile...pasal ape ntah, aku pon ta igt. then esok nye aku mls dah nak layan dye..dah mls sgt2. tapi balik kelas tu aku nk nak chau je...tpi dye tahan aku and ajak aku jmpe dpn kelas, aku pon..urmmm, yelah..gi jelah. jmpe depan kelas...dye pndg tepat mate aku and the he say sorry. aku jadi mcm tak keruan lah gile!! dup dap dup dap je...pesal ntah. aku angguk pastu aku blah tros. 

sejak dari tu, aku hari2 denga lagu "Permaisuri" - Data, dye penah nyanyi lagu tu bile karoke sebb aku pkse dye nyanyi. merdunye smpi aku terdiam. sedap sgt suara dye nyanyi. heeeeeeee...smpi lah satu malam tuh,  2.7.2012. buat pertama kalinye kami berbalas msj ntok satu hari tuh, dari pgi smpi mlm..sebb aku dah mle syok kt dye. dan malam tuh la kami couple >_<

sayang pakcik !!



Monday, November 19, 2012

Just wanna say hi

Assalamualaikum :)
Hai hai and hai. okay dah. bye! hehehe..xde la. gurau jeeeeee. weeeee ^_^ . dah siap dah assignment multimedia authoring dan ngt kene hanta hari ni sebab submission date dye hari ni...tpi lecturer tunda hanta next week. eehh!! kite dah penat2 buat smpi tak tido malam, tetgok hanta next week. =_=" tpi okay jugak tuh. bole edit2 ag an. hehehehe.. bg UHMP!! sikit hehehe...kasi gempak. hahaha >_< lelebih lak aku an. ouh ye! haaa! aku nak tnjokkan keje yang aku buat. sat sat



taddaaa!! haaa...ni lah hasi keje aku. animation tjuknye. bukan keje aku ni lah..assignment aku nih berkaitan dengan animation. kenelah buat gerak2 an...jadiiiii....aku buat lah yang ni. senanye dalam flash..tpi file flash xleh lak msok lam ni..aku buat storyboard jelah. hehehehe. tpi aku boleh ceritakan jalan ceritanye yang tersangat lah simple.

orang lidi dalam tuh namenye LIDI :) . lidi sedang berjalan2 di belakang rumahnye yang penuh dengan gunung ganang. sedang berjalan..dye ternampak chibi yang sangat comel dan mereka berdua pon berhenti dan saling memandang antara satu sama lain. then..tetibe chibi nih melompat atas kepala lidi...tpi kene kepala lidi then lidi pon terjatuh. chibi blah mcm tuh je...pastu momo (wane kuning) pon datang. pelik tgok lidi terbaring. lidi pening sampai ternampak bintang atas kepala. then momo pon blah cmtu je. hahaha! cian lidi...xde sape nak tlong dye. n then credit page...aku kene introduce kan diri aku pastu say thank you. simple kan? tersangatlah simple gile punye arh! weeeee...heheheh

actually kene ade 3 perkare sahaja dalam animation aku yang tak seberapa dan tak segempak yang lain. baru ag an...kadang2 jadi, kadang2 tak jadi. tu pon aku berulang2 carik kat youtube cmne nak buat sebab nak paham dengan detail dan teliti. huuuuuu....aaannndd, tgok punye tgok...akhirnye aku buat perlahan-lahan dan jadilah animation di atas. urmm...3 perkare tadi yang kene ade kat dalam flash aku tu ialah bone tools, motion tween dengan shape twee. Lidi, aku gnekan bone tools. senang nak bg org berjalan. chibi cute tuh aku gune motion tween ntok dye melompat, dan bintang tuh aku gne kan shape tween bgi dye tuka bentuk. lupe pulak aku nak frame kan. haish! ade satu bintang kt tepi tuh kan...dye kan besar, tpi aku ubahkan dye jadi kecil dan bermacam2 bentuk. hehehehe.. saje nak nampak kepeningan lidi lepas jatuh. >_<

agak susah lah bagi new bie mcam aku nih. bile dah paham then aku buat balik...kejap je rupenya. yang lame...nak carik idea nak buat jalan cerita cmne, pastu idea nak letak watak ape. susah gak lah nak carik idea...tpi bile idea dah melimpah ruah...smpai dah ta ckup otak dah nak luahkn. haish. oookkkk lah..ngntok gile nih. mggu depan kene hanta 4 assignment =_=" dafaakk? babay!

Thursday, November 15, 2012

hasil keje :)

Assalamualaikum :)
Hi!! saje je nak update blog tetengah malam nih. eh...dah pkol 1.48 pagi...soooo, bukan tengah malam lah kan. tpi awal pagi. hehehehe. skrg nih tengah skype ngn pakcik sayang. hari2 dok skype...tpi bukan buat ape pong, pakcik dok main game..aku lak dok layan twitter, FB, youtube ngn cybertracker. cybertracker tuh ialah laman web ntok men-download movie2 terbaru yang hanye boleh layari dkt MMU sahaja. diULANGI, hanye boleh DILAYARI di MMU Cyberjaya. hehehhe. batak pulak kan? gile berlagak lak aku nih =_=" haish. 

dlm mggu nih...dah lame tak tidur normal. mksod aku...dah lame tak tido ikot mase betol..gara2 assignment shit. yap...baru 4th week sem, tpi assignment dah berlambak gile nenek dye. pstu bgi assignment berdas-das. aku tak paham otak lecturer nih. subjek bukan satu...tpi 6 subjek. lpas tu semua artwork, and majoriti ade paper. dlu mase foundation 6 subjek...4 artwork tpi 2 paper je. mcm heaven gak arh. tpi skrg tatau nak describe cmne. yelah...era degree kan? kene lah terima seadanya. aku ngt an degree nih subjek sikit lah kan...cam 2,3 subjek je. boleh gaklah juling mate gi tgok wayang 3 kali sehari. tpi x..tu sume mimpi indah di siang dan malam hari yang x mungkin jadi kenyataan. haish...so skang tengah berlawan dengan penat dan mengantuk nak siapkan assignment punye pasal. soooo...mate aku yang dah sedia elok, akan jadi panda tidak lame sahaja lagi. insyaallah...bukan nak sgt mate jadi panda, tpi ianya AKAN jadi. adoiyai !

smlm baru siapkan satu assignment...ouh ye! satu ag, even tho gile banyak assignment diberi..tpi syokk! hehehe...sebb gune software adobe kan. hekhekhek. nak tgok hasil keje aku yang ta seberapa nih? sat sat...aku tnjokkan. 


haaa!! okay ta? hehehe...xdela cantik mane. at least aku dpt gak lah siapkan. tu pon amek mase 2 hari sebb aku slow learner. kene paham btol2 cmne nak buat...baru okay. soooo...skang nih tgah buat animation pulak. gune flash...snang jelah sebab mase foundation dah belaja dah. nnti kalau dah siap aku upload ag. heeeeeeeeeee

Friday, November 9, 2012

13 perkara yang perlu dijaga oleh wanita

1. Bulu kening – Menurut Bukhari, Rasullulah melaknat perempuan yang mencukur atau menipiskan bulu kening atau meminta supaya dicukurkan bulu kening.
(Petikan dari Hadis Riwayat Abu Daud Fi Fathil Bari.)

2. Kaki dan semacam hantu loceng – Dan janganlah mereka (perempuan) membentakkan kaki (atau mengangkatnya) agar diketahui perhiasan yang mereka sembunyikan – (Petikan dari Surah An-Nur Ayat 31.) Keterangan : Menampakkan kaki dan menghayunkan/ melenggokkan badan mengikut hentakan kaki terutamanya pada mereka yang mengikatnya dengan loceng…sama juga seperti pelacur dizaman jahiliyah ….

3. Wangian – Siapa sahaja wanita yang memakai wangi-wangian kemudian melewati suatu kaum supaya mereka itu mencium baunya, maka wanita itu telah dianggap melakukan zina dan tiap-tiap mata ada zinanya terutamanya hidung yang berserombong.
(Petikan dari Hadis Riwayat Nasaii, Ibn Khuzaimah dan Hibban.)

4. Dada – Hendaklah mereka (perempuan) melabuhkan kain tudung hingga menutupi bahagian hadapan dada-dada mereka.
(Petikan dari Surah An-Nur Ayat 31.)

5. Gigi – Rasullulah melaknat perempuan yang mengikir gigi atau meminta supaya dikikirkan giginya – (Petikan dari Hadis Riwayat At-Thabrani) Dilaknat perempuan yang menjarangkan giginya supaya menjadi cantik, yang merubah ciptaan Allah.
(Petikan dari Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim.)

6. Muka dan leher – Dan tinggallah kamu (perempuan) di rumah kamu dan janganlah kamu menampakkan perhiasan mu seperti orang jahilliah yang dahulu. Keterangan : Bersolek (make-up) dan menurut Maqatil sengaja membiarkan ikatan tudung yang menampakkan leher seperti orang Jahilliyah.

7. Pakaian yang nipis (jarang) – Asma Binte Abu Bakar telah menemui Rasullulah dengan memakai pakaian yang tipis. Sabda Rasullulah: Wahai Asma! Sesungguhnya seorang gadis yang telah berhaid tidak boleh baginya menzahirkan anggota badan kecuali pergelangan tangan dan wajah saja (Petikan dari Hadis Riwayat Muslim dan Bukhari.)

8. Tangan – Sesungguhnya kepala yang ditusuk dengan besi itu lebih baik daripada menyentuh kaum yang bukan sejenis yang tidak halal baginya.
(Petikan dari Hadis Riwayat At Tabrani dan Baihaqi.)

9. Mata – Dan katakanlah kepada perempuan mukmin hendaklah mereka menundukkan sebahagian dari pemandangannya. (Petikan dari Surah An Nur Ayat 31)
Sabda Nabi Muhamad SAW, Jangan sampai pandangan yang satu mengikuti pandangan lainnya. Kamu hanya boleh pandangan yang pertama sahaja manakala pandangan seterusnya tidak dibenarkan hukumnya haram.
(Petikan dari Hadis Riwayat Ahmad, Abu Daud dan Tirmidzi.)

10. Mulut (suara) – Janganlah perempuan-perempuan itu terlalu lunak dalam berbicara sehingga berkeinginan orang yang ada perasaan serong dalam hatinya, tetapi ucapkanlah perkataan-perkataan yang baik (Petikan dari Surah Al Ahzab Ayat 32.)
Sabda SAW, Sesungguhnya akan ada umat ku yang minum arak yang mereka namakan dengan yang lain, iaitu kepala mereka dilalaikan oleh bunyi-bunyian (muzik) dan penyanyi perempuan, maka Allah akan tenggelamkan mereka itu dalam bumi.
(Petikan dari Hadis Riwayat Ibn Majah.)

11. Kemaluan – Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan mukmin, hendaklah mereka menundukkan pandangan mereka dan menjaga kehormatan mereka.
(Petikan dari Surah An Nur Ayat 31.)
Apabila seorang perempuan itu solat lima waktu, puasa di bulan Ramadan, menjaga kehormatannya dan mentaati suaminya, maka masuklah ia ke dalam Syurga daripada pintu-pintu yang ia kehendakinya. (Hadis Riwayat Riwayat Al Bazzar.)
Tiada seorang perempuanpun yang membuka pakaiannya bukan di rumah suaminya, melainkan dia telah membinasakan tabir antaranya dengan Allah.
(Petikan dari Hadis Riwayat Tirmidzi, Abu Daud dan Ibn Majah.)

12. Pakaian – Barangsiapa memakai pakaian yang berlebih-lebihan terutama yang menjolok mata , maka Allah akan memberikan pakaian kehinaan di hari akhirat nanti.
(Petikan dari Hadis Riwayat Ahmad, Abu D , An Nasaii dan Ibn Majah.)
Petikan dari Surah Al Ahzab Ayat 59. Bermaksud : Hai nabi-nabi katakanlah kepada isteri-isterimu, anak perempuanmu dan isteri-isteri orang mukmin, hendaklah mereka memakai baju jilbab (baju labuh dan longgar) yang demikian itu supaya mereka mudah diken ali . Lantaran itu mereka tidak diganggu. Allah maha pengampun lagi maha penyayang.
Sesungguhnya sebilangan ahli Neraka ialah perempuan-perempuan yang berpakaian tetapi telanjang yang condong pada maksiat dan menarik orang lain untuk melakukan maksiat. Mereka tidak akan masuk Syurga dan tidak akan mencium baunya. (Petikan dari Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim) Keterangan : Wanita yang berpakaian tipis/jarang, ketat/ membentuk dan berbelah/membuka bahagian-bahagian tertentu.

13. Rambut – Wahai anakku Fatimah! Adapun perempuan-perempuan yang akan digantung rambutnya hingga mendidih otaknya dalam Neraka adalah mereka itu di dunia tidak mahu menutup rambutnya daripada dilihat oleh lelaki yang bukan mahramnya.
(Petikan dari Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim.)

Riwayat Imran bin Hushain ra.:
Bahwa Rasulullah saw. bersabda: Sesungguhnya penghuni syurga yang paling sedikit adalah kaum wanita. (Shahih Muslim No.4921)
 

Saturday, November 3, 2012

dah lama ta update blog

Assalamualaikum :)
Hai semua....uhukk uhukk. gile banyak habuk weyh kt blog aku nih. al-maklumlah da lame benor ta update blog. so sorry keyh? heeeeee..tersangat lah banyak cerita yang nak dikongsikan bersama tpi smpi luse ceritanye xkan hbskn. jadi..elok lah dipendamkan sahaja. sorry ag skali. heeeeeeee :) well....sebb musabab dah lama ta update ialah....last sem. terlalu busy sesgt dengan assignment, lagi2 nak dkt exam. mmg xde mase lah kan nak menaip-naip nih. tpi ade je mase nak ber-Facebook dan ber-Twitter. weeeeeee!!! hehehehe...tu sume sesaje nak rehatkn minda dan otak. *alasan >_< . sebab lain...kalau nak menaip nih kene ade mood, ade feeling, dan otak kene berjalan nk buat ayat...soooo lepas exam, dan cuti 3 semester selame 3 mggu....otak aku blank. skru ntah kemana....wayar berselirat, need time to rest. alah!! agpon rumah aku mne ade internet, cmne nak online ? =_=" tpi xpe...skrg mama dan pasang wifi dekat rumah dan saye berasa sangat gembira. hekhekhek !!

rndunyeeeee nak buat entry baru...hehehe!! tpi slalunye kalau aku nak buat entry baru mesti nk cite pasal pakcik aku yg sorg nih. xmo la cite pasal dye...xnk kepoh2, nnti tkut tak kekal. *hahaha! xdela...cume malas je. ouh ye!! haaaaaaa!! lupe lah pulak...ni bnde penting aku nak cite nih. ntok pengetahuan korang semua...aku dah tamat FOUNDATION. ouh ye..bukan foundation muke tu taw...tpi Foundation belaja tu. YAY!! LIKE HEAVEN bebeh ! *OPPA GANGNAM STYLE >_< dan sekarang nih ade degree! kene highlight bg besar skit. AKU DAH DEGREE!! hahahahahah. terase bangge doh. hehehe. Foundation yang aku belaja nih hanye setahun saje. 3 sem...so ketiga-tiga sem aku dah hbs...jdi bermulalah era baru, hidup baru, zaman baru aku. Degree Life tajuknye. agaknye....ape lah cerita aku nnti kan? apelah ujian yang tengah menunggu? dpt x aku hadapinye? insyaallah berserah pade Allah dan tawakal kepada-NYA. :)

Dah 2 mggu dah aku strt belaja. still under same faculty but different course. aku amek course Media Arts same ngn pakcik dan 2 org lagi roommatenye, Izzy dan Kay dan ag sorg mmber international , Pratama Yudha Bunaiya dari indonesia. aku mmg dah lame nak amek media arts nih...kecuali pakcik dan rakan-rakanye. dorg sume sepakat nak amek advertising design, Yudha nak amek animation. aku bukn xnk amek animation, tpi sape amek tuh kene tough dan rajin woo. lecturer bg assignment je, kalau boleh siapkan awal2, kalau buat last minute...gigit jari lah. agpon Faculty Creative Multimedia nih byk coursework dari paper...sooo, kne la focus 100% kt courswork kn. hummmm...yg advertising design pulak , Madam Sri ckp susah and ta sesuai ntok kami yang suke buat kerja sambil lewa. so dye sarankan amek Media Arts sebb santai dan bersahaja :) aku sgt setuju tuh. hehehehe... so kelas dengan mereka berempat sgt senang. even tho aku sorg je perempuan, tpi kalau ade group assignment ta yah de terhegeh-hegeh nak carik ahli...kitorg sume dah stuju dah. hehehe. tpi tpi...aku xnk jadi group leader smpi bebile taw taw. huh! *emo pulak dah. okay la...mse 1st week ag dah ade assignment...then 2nd week pon dah ade. mati aku weyh. xpela...tarik nafas dan buat dengan teratur keyh? heeeeee..

ngntok doh...aku tgah skype ngn pkcik nih...dye pon da tido da. nyte all :)

Wednesday, August 29, 2012

kisah cinta power rangers kuning dengan atromen ^_^

assalamualaikum ^_^
hai semua!! haaaa...ade satu story mory nak dikongsikan bersama. ni mengenai percintaan antare power rangers kuning dengan atromen. hekhekhek. xde keje kan? nmpk sgt aku buang mase update entry baru yang aku rase ntah pape. =_=" bosan lah buat kerja. nak chillkan otak dlu, nak practice kn jari dlu...baru smbung buat kerja yang nk kene hanta esok petang. alaaaaa..lecturer bagi hanta keje tu sebelum pkol 12 tengah malam esok. ade je mase ag kan kan? itulah sikap paling tercontoh. ^___________^ . tpi sebenanye cite dye kejap gile de vavi. sebab aku ceritakan berdasarkan photography yang aku amek. dan alasan terbaik aku, aku nak show off kerja aku kt korang. hehehehehe....ape salahnye kan. nak kritik, kritik lah...aku open minded. tpi jgn lah tau nak kutuk je kan...tpi ape pengajaran nye pon tarak. tu cam haram jaduuuhhh! aku bace pon sakit hati. kalau nak kritik...ckp la leklok ke, pastu bgi la nasihat ke, ape ke. baru la bole bace dengan tenang. xdela..aku nak buat entry baru sebab sakit hati punye pasal nak kutuk korang pulak. kan kan kan? >_< okay okay...cite ni agak bosang...nk bace, bace, xnak bace.....tgok gmba je. heeeeeeeeeeeeee >_<

power rangers kuning dan atromen adalah sepasang suami isteri. mereka baru sahaja berkahwiiiinn. >_< tpi, bru sahaja bergelar pengantin baru, atromen ade tugas baru. atromen pegi berjuang menentang raksasa, sebab atromen boleh besar semula jadi. jadi power rangers kuning pon terpkse tggal dirumah, menanti kekasih hatinye selamat pulang. power rangers kalau nak besar kene pggil kawan2 yang lain. tpi xpe...ni perjuangan atromen sahaja. tiap2 hari power rangers berdoa agar atromen selamat dalam perjuangan. 3 bulan lamenye atromen bertugas menentang raksasa yang kemain payah nak mati. haish! kesian power rangers kuning. setelah 6 bulan mereka berpisah akhirnya atromen call, esok dye balik. power rangers kuning kemain happy. heeeeeee


jadi esoknye dye dah bersiap2 nak pegi dah...dye sndri akan jemput atromen kat airport. terlalu rindu sgt dengan kekasih hatinye. heeeeeeeeeeeeeeeeee >_< 


pagi2 bute dye bangon...semalam tak tidur nak tggu atromen. kalau boleh, smlm jugak dye nak pi kt airport..tpi kene halau pulak nanti. kesiaaaaannn. xpela...dye kene sabar. sabar itu separuh daripade iman ^_^ jadi dye pon bersiap depan cermin. (ouh, yang tu cermin...tpi xnmpk mcm reflection sgt kan? hummm)


jadi, dye pon keluar dari rumah. rumah dye senanye banyak taman dan banyak pkok. jadi dye malas nak naik kereta sebab dye xde lesen lagi. kang tak memasal kene saman. dengan penuh sabar dye berjalan...ikutkan hati dye nak lari cepat2, tpi xkan nak jumpe cinta hati dye dalam keadaan dye berpeluh. yackss! sabar itukan separuh daripade iman ^_^


dengan penuh kesabaran yang tinggi ... sampai jugak dye kat airport. tpi cinta hati dye x sampai ag. ok la tu...bia dye tggu jangan atromen yg tggu, nnti tak surprise. x best lah kan? heeeeeee....dye tggu pon tak lame...dalam 15 minit, kapal terbang suami dye pon tibe. actually suami dye boleh je terbang balik. tpi sebab penat terlampau..atromen amek kputusan balik naik kapal terbang je. xpela hbs duit..janji dye ade tenaga ^_^ lagipon, sabar tu kan separuh daripade iman ^_^


saat atromen kuar dari pintu kapal terbang uh...power rangers teros serbu kat atromen. plok dye ketat2. punye rindu nye dye kat atromen dye. atromen yang terkejut beruk, membalas pelukan isterinye. apabila pelukan dileraikan...mereka saling meluahkan rase rindu masing2 sambil berpegangan tangan dan mata bertentang mate. air mata power rangers kuning mengalir...atromen tlong lapkan. (haish! sweetnye cerita yang aku reka nih >_<)


kemudian mereka berjalan2 sebelum pulang kerumah. cerita itu ini...yang paling pot pet pot pet atromen arh. menceritakan bagaimana dye belasah kaw-kaw raksasa uh. power rangers dengar dgn penuh khusyuk. mengangguk-angguk mcm burung belatuk. dan mereka pon menyaksikan panorama indah di laman rumah mereka. and they live happily ever after. heeeeeeeeeeeeeeeeee >_<

cerita yang tak seberapa kan kan? macam ntah pape jelah. tpi xpe...enjoy read ^_^





Sunday, August 26, 2012

salam lebaran

assalamualaikum ^_^
weeeeee...dah semggu raya baru nak ucap. ape da! eh eh! aku dah ckp la...post kt bwah ni. kan kan? urmmm...hehehe...aku post ucapan ramadhan je. raye tak. kuikuikui :-P senanye tak de mende pon aku nak cite pagi ni. hummm...tahun ni merupakan tahun yang sangat membosankan. pade aku la...xde bnde yg menarik pong  =_=" TETAPI! dengan hadirnya onggila tuh dalam hati aku...baru lah nmpk pelangi nye. heeeeeeeeee. hari2 aku ceria je...gelak je. dengan dye gelak...teringat dye gelak. dah serupa orang gile angau da. haish! siyes aku cakap...dah lama tak se-HAPPY mcam  ni. dlu dengan yang lain xdela happy sgt...stakat suke-suke je, bole hilangkan snyi ckupla... (jahat >_<) tpi yg ni, hummmm...bukan stkat hilangkan snyi...hilangkan segala masalah. hehehehe...waaahh! hebatkan kalau orang dah angau gile de gempak nih. malu la nak cerita banyak2 pasal dye kt blog nih...kang dye bace. ^_^

okay...pejam celik pejam celik...aik? dah nak hbs blaja da? weeeeee woooooo .... pastu degree bebeh! tapi tapi kan...hummmm, sem kali ni aku rase cam malas gegile nak buat keje. bnyk assignment aku tangguh kan. bile dok tangguh-tangguh makin lame makin banyak, pastu pening kepala otak nak buat. tatau nak buat mane satu...nak buat ni, yang tu kene hanta esok? nak buat yang tu...yang lain pulak kene hanta hari ni. kenapakah jadi begini? eh hello! bukan sebb berCINTA keyh? sebelom declare ag dah malas gegile. mase cuti sem hri tuh...siyes tak ready nak smbung sem...rase macam nak tangguh je. tpi nnti mama dengan papa marah, mau mengamuk macam singa. dah la yuran mahal...beribu. hummmm...so xnak hancurkan impian mama dengan papa aku pong smbung jela. tpi tula...virus MALAS menguasai diri ini. tak mampu ntok aku melawannye. (ecececeh..ayat novel >_<) dengan bulan puasanye lagi...laaaaagilah malas kan sebb lapa, pastu asyik nak tido je. ish3...anak dara ape lah pemalasnye tahap maksima. ni kalau mama tau aku dok tangguh keje, 7 hari 7 malam dok bising kt telinge aku. pot pet pot pet...kang tak memasal bende2 yang lepas diungkitnye balik. tmbah ag 7 hari 7 malam lah jawabnye mama non-stop bebel. pening pening!

hummmm...takutlaaaa result nnti tak memuaskan. aku takut kene REPEAT!! kecewa mama dengan papa kang. ish! xmo xmo...xmo tgok papa dengan mama kecewa. lagi2 mama...hummmm. insyaallah dalam  minggu ni aku akan habiskan semua kerja-merja aku dengan cepat dan lengkap...xmo dah tangguh2. software yang aku tak download akan ku download secepat yang mungkin ^_^ ehehehe...aku igt mggu nih xnak balik rumah sebb nak siapkan kerja...tpi mama soh balik sebb merdeka. hummmm...kompem dkt rumah aku mane buat kerja. lagi2 raye ni kan? haaaaa! tetamu sane sini datang menziarah...mmg tak menang tangan lah aku. dengan nak siapkan assignment, nak layan tetamu lagi...nak kemas rumah, basuh baju..sidai baju, lipat baju. sume2 la yang berkaitan dengan kemas rumah. kalau ade mase lapang...aku nak buat kerja cmne? internet mane ade...kalau ade, dok berebut dengan bangla tuh (adik lelaki aku) macam dak kecik. tension jugak aku dok rumah...tak leh nak pikir ape sbb byk bnde nak buat dkt rumah. kang kalau tak kemas rumah...mau bising mama, bole satu bndar dengar suare mama pot pet pot pet. oh pening =_="

dkt campus ni laaaahhh aku bole buat kerja dengan tenang, sebab kemudahan internet ade..laju pulak tu. heeeeee...sebb tuh la malas nak buat kerja. online je keje nye yang paling RAJIN, nak buat assignment bapak segala MALAS ade. haish haish! eh! dah nak exam tau dak?! leh tolong focus? bgi tumpuan 100% pade kerja. tu...twitter dengan facebook mane ade kaki nak berjalan. =_=" sat gi ade kelas pkol 2, malam tadi bru siap keje...hri ni kene hanta. tgok..betapa troknye aku kan? hummmmm...chow! nak buat kerja malam tdi...ade sikit je tak siap. bye!

Monday, August 6, 2012

Assalamualaikum ^_^

assalamualaikum ! 
hai! waaaahhh...dah lame sungguh tak update blog. busy busy busy ! tu jela alasan yang aku rasekan paling kukuh. hehehe..nak buat cmne, last sem kan. org kate last sem lah paling busy skali. mmg BUSY, sebab dok tangguh buat kerja ja kan? lecture bg keje hri ni, knon ag 2 ,3 mggu bru submit ... dok tangguh2, esok nak submit baru terhegeh-hegeh nak buat kerja. haiisshh! apelah nak jadi kan? hurmmm... byk jugak perkare2 menarik nak dicoretkan...saje nak share prkre yang happy, un-happy. haha. hidup ni kalau xde kngn pahit manis,  bukan hidup lah tu...macam xdak life ja. kalau nak cerita semuanye dari hari aku dah tak update blog, smpai esok pong tak habis...setiap mase, ade je cerita ...ade je prkare, ade je macam2 hal, ade je ade jelah. >_< hewhewhew...

ouh ye.. SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK. cepat gile weyh mase berlalu. dlu mase zaman2 skola...2 hari puase macam 2 mggu...semggu puase macam dah 2 bulan puase. tak saba nak raya. rase macam LAMBAT GILE mase berlalu. mase zaman skola dlu lah kan...yelah, budak2 ag...tak matang. bercinta pon...cinta monyet ja. hahaha! macam FAKK arh plak bile pkir zaman muda2 dlu. haha...muda lah sgt >_< okay2, tpi bile dah sambung belaja kt kolej ni, macam KEJAP GILE doh mase berlalu. tau2 je ade ag 2 mggu nak raye. padahal aku rase macam semalam je kite start puase. kan kan? baju raye pon, nasib baik dah bli da. ngat taun ni nk bju wane merah, dari taun lepas ag..tpi2, hajat msih tak kesampaian. hurmmmm...so mama la pilihkan baju wane coklat. xpela...cantik jugak. dgn kasut raye nye aku TERBELI kasut raye GILE TINGGI...fuuuhh ! dah lah TERBELI mahal...rugi pon ade jugak. hurmmm...xpela, pakai jela. nasib lawa...macam JENNIFER LOPEZ. hakhakhak >_<

eh ! haaaaa! satu perkare penting yang lupe nak habaq. heeee...weeee woooo, kite kite kite dah ade owang bayu, hekhekhek >_< (gedik) 

okay, done! Ammar b. Yusof. malas arh nak cite bebyk... ^_^ cume, you change my attitude A LOT ! yap..heeee. love you so much...tatau nak habaq cmne sayang nye tuh. terlalu sayang...tu aje. sayang sayang dan sayang . please don't let me down keyh... I believe you. >_<

ceritanye? biarlah jadi privacy dihati...x mo lah cite kat blog. malu aih >_< 

Wednesday, June 6, 2012

anonymous

assalamualaikum ^_^
hai semua..selamat petang. hehehe...tadi yudha ade ajak gi jog..memule mmg smgt nak pegi. janji pkol 6..tpi dah 6 suku...macam malas pulak nak pegi. hehehe..cian kau ye yudha. kalau aku rajin...aku jog la dengan kau. hewhewhew >_< . lagipon kat luar tu panasnye...bukan main lagi. macam nak terbakar pon ade...haish ! bole dikatekan 3 hari duk hostel ni. mandi peluh jugak lah aku dibuatnye. 

ok2...malas nak merepak panjang2 kan...well, pasal anonymous kali ni. hurmmm...xdela, slalu mereka yang comment blog2 ni...kalau letak detail boleh x? letak lah muke ke...name ke, kan senang. kan kan? senang aku nak tau sape tuan empunye. and lagi satu...anonymous ni, kalau comment mesti keje nak sakitkan hati org...nak burukkan org, hine, kutuk, macam2 ag la. eh ! apesal tak letak detail sndri...ckp terang2 kan sng. letak lah name.. "Cik Siti Wan kembang" "Angelina perasan Jolie", xpon letak name sebena. ha ! itu lagi bagus...lagi berani. wa tabik sama lu bro kalau lah comment blog org letak detail sndri...brani x? 

anonymous ni penakot sgt ke ekh? oooouuhh...tau takot. tpi kutuk kutuk, hine sesame islam..sesame manusia tak tkot? anonymous ni dah perfect sgt ke? dah mulie sgt ke? taraf anonymous ni setanding rasulullah kite ke? sedangkan Nabi Muhammad pon tak pernah hine mereke yang hine dye..tpi anonymous ni brani pulak nak kutuk. aku xde pulak kacau hidup anonymous, porak perandakan hidup anonymous, tabur fitnah ape ke pasal anonymous...tpi setiap kali aku bukak blog nak tgok org bg comment...setiap kali la anonymous bagi kate2 celaka..kata2 haram beliau. kalau sakit hati..kenape bace blog aku? tak payah lah kan mengade nak bukak, rajin pulak tuh bace setiap entry yang aku post. so, disebabkan sakit hati dengan kata2 sial anonymous...aku pon delete la. tpi, aku xde nak tnjukkan kat org ape yang anonymous kate kat aku...aku delete secare senyap dan ikhlas. anonymous ... xkan lah tatau nak bersopan camne? nak berbudi bahasa cmne? xpenah skola ke? ke..mak ayah dah penat2 baya yuran..anonymous ponteng pulak? 

hish ! aku berkobar2 sgt nak tau sape lah anonymous nih yang sebena...anak perdana menteri? anak raja? xkan lah sampai nak hide kan detail kan? haish ! ade tau satu care nak buat...kalau kite nak comment..wajib letak name sendri dan blog..mean, org yang hanye ade blog je leh comment..tpi cmne ekh? kn sng cmtu...xdela hati aku ni nak sakit je kan? haaa ! lagi satu...anonymous ni bukan sorg je, tpi berorang-orang. laki, perempuan, pondan, pengkid...semua ade. haish ! x sgke anonymous ni ade pelbagai manusia. yucks ! kdg2 blog org lain pon jadi mgse anonymous. bodoh jugak anonymous ni kan? and sgt penakot! chicken ! ayam aku dulu xdela penakot cam kau...

to anonymous...please be brave keyh? berani kerana benar...takot kerana salah. right?

Tuesday, June 5, 2012

Semester baru bermule bebeh

assalamualaikum !
pagi lagi aku dah siap2 nak balik MMU cyberjaya, U kesayangan aku ni. stress cmne lah kau buat aku,..aku tetap setia kat kau MMU ! hehehe...baju sume dah siap pack malam tadi. sikit pulak baju aku bawak. siap ade byk ruang ag. dulu aku bawak...macam tak cukup beg dah. kali ni...letak kucing aku pon muat. rak kasut, penyapu, bakul sampah, iron sume dah ready. kesemuanye ade 6...ngehngehngeh. perempuan cam aku  nih..bwk 2,3 beg cam awkward gile. kalau bole nak bwk sebelas..hahaha !! okay2, pkol 8 pagi aku bertolak. alaaaaaa...dkt je pon cyberjaya dengan sepang. 15 - 20 minit sampai la. kalau bawak macam pelesit aku rse 5 - 10 minit jugak lah sampai. tpi ntok keselamatan...mak aku bawak seratus je. so..dalam pkol 8.30 baru sampai MMU. perghh ! counter hostel bukak pkol 9...tpi yang dah beratur macam nak pergi tgok konsert justin bieber pkol 9 malam. bapak aih ! ramainyewww...aku ngat an, aku yang datang awal gile. hurmmm..xpe2, so aku beratur je la..sabar tuh separoh dari iman. and then dalam pkol 9 baru la si Datin Fatin dengan Bibik Tasya sampai. dorg lah roommate aku...dari 1st sem sampai 2nd sem...last sem ni pon dorg satu bilik ngn aku...kami dah buk awal2 dah...cume bilik jew belom dikenal pasti lagi. wait and see bebeh >_<

lame gile babi beratur weyh ! sampai giliran kitorng ... dah pkol 10.30. eh !!! kau bayangkan dari pkol 8.30 aku, fatin dengan tasya beratur...pisang tak pisang? aku rase dah jadi pisang bakar dah !! dah lah panas...bahang...angin xde...dengan org ramai, kecoh ! aaaahhh! nak jerit je aku rsenye. tpi xpe..bak kate aku tadi...sabar tu separoh drpde iman...so kami saba je la. tpi sampai giliran kitorg...alaaaaahhhaii ! x sampai seminit due pon akak uh uruskan...cek name itu ini..dah beres, bagi kunci jalan. ni aku tak paham..lagi2 depan aku...sampai 10 minit jugak dok berurusan. bukan pisang ag dah weyh ! DURIAN ! lepastu, kitorg cepat2 amek beg..nak rehat punye pasal...jeng jeng jeng ...aku mmg tak jangke la dpt bilik sesakai nih. bwh food court ... tandas pulak jaoh, so kalau nak pegi tandas org2 kt bwah nmpk aww...bukan nmpk tandas la. gile ape nmpk aku mandi, and buat something dalam tandas? mmg gile...xdela, cam ondaway nak gi tandas uh...org2 kat bawah yang tgah syokk melantak mesti nmpk punye. lagi2 food court uh lelaki pon leh masok...yela, dah nama pon food court an...walaupon hostel tu tmpt perempuan, tpi lelaki bole stkt pergi kt food court je la...xde manenye sampai nak masok dalam pulak. kalau nak mati cepat...masok la >_< ...pastu pastu.. kalau bilik harum semerbak kasturi xpe, ni harum semerbak hapak ! perghh ! korang bayangkan...org kencing atas tilam..and then tak pernah basuh...cmne agak2 baunye? aku rse...mereka yang tggal kat bilik nih dulu...suke kencing malam, pastu xpena basoh ! yucks!!! hehehe...main tuduh2 lak aku...x baik aww, dose. tpi tpi...baunye macam tuh la. heish !! sakai betolla.

muke fatin ngn tasya dah macam ayam berak kapur. aku diam je la...tpi dalam hati . MASYAALLAH ! SUBHANALLAH ...agak panjang jugaklah aku beristighfar dalam hati..dok menenangkan hati ni. dah lah kaki cam nak patah beratur...pastu dapat bilik cam sakai...sabo la wahai hati..sabo. habuk..jgn cakap la..dengan sawang labah2. eh ! labah2 ke yang selame ni tggal kat sni? konfius konfius ! lantak la..janji kami dah plan nak kemas bilik kasi baik punyer! tpi ptg uh aku ngn tasya stay uma fatin jap...saje saje..lepaking. rehatkan minda dulu. shopping2...eating2, talking2 ...hehe, malam tuh la baru kemas. bukak langsir...sume..lap itu ini...katil kasi febreze settle an...fuh !! dah okay...xde la okay sgt...kire okay jugak la. kipas pon kasi lap..laju skit an? hehehe...malam tuh dah boleh tido dengan nyenyaknyewww!!

dah arh...penat.aku nak tidoq! daaaaa

Friday, May 25, 2012

cuti sem yang sangat membosankan :'(

assalamualaikum !
pagi semua. awal betol aku bangun hari ni and for the record, selalunye pagi2 pas subuh aku tido balek..kali ni aku berjage sebab online. ngeh ngeh ngeh ... terror x? haha..kalau tak kerana online confirm aku dah membungkam sampai terpacak matahari atas kepala. terok an an? haha..anak dare sekarang tak sama da macam anak dara dulu2 yang bangun pagi2 bute..siapkan sarapan, kemas rumah , basuh baju, sume2 tuh. anak dare skrg pmalas. mybe tak semua...segelintir je kot, and segelintir lagi mungkin masih macam anak dare dulu2. mungkin lah kan >_< hehehee..aku salah satunye? hahaha...ntah. ngehngehngeh. alaaahh..kalau bangun awal kemas rumah, masak kejap je..basuh baju jemor baju...lipat baju., pastu?????? nak buat ape? urmm...siram pokok bunge? kejap je...sape halaman rumah..pon kejap je. eh chewahh! sume kejap nmpk..macam dah pro pulak aku ni. hehehe...xdela tu sume alasan nak bangun lambat..kalau boleh nak tido sampai petang. hahahah >_<. okay...itu dah melampau gilewwww !

skrg ni aku tgah cuti sem. cuti ntok student U, kolej, poli , institut dan yang sewaktu dengannye.tak kire kerajaan ataupon swasta. tpi cuti aku ni kejap jew...cuti swasta an...kalau kerajaan lame je. sampai 2 , 3 bulan. aku? 3 mggu sahaje mase cuti diberikan. ok lah tu..cepatlah aku graduate. >_< bole keje cpt2..bole beli kereta baru ! hahahaha !!! aku nak kereta volkswagen polo bebeh ! kereta tu adalah kereta pertama yang tersenarai dalam kereta2 yang aku nak beli. *nak beli ! macam la dah kaye. hehehe..xpela, saje2 nak berangan...kot2 termakbul pulak doa aku an? mane la tau. hehehe..
haaaaaaa!! warne merah gtuh. seksi doooohh ! auumm..ok x? ke besa sgt ntok aku? kang tak memasal aku naik je kereta tu tros tenggelam...x nmpk ape2 pong kt depan. sudahh ! hurmm..xpela, malas aku nak cerita pasal senarai kereta yang aku nak beli sebab tajuk kt atas bukan pasal kereta..tpi pasal cuti sem aku ni. dah menyimpang pulekk..

ouh..okay, pade mereka yang cuti berbulan-bulan..seronok lah kan? bole keje...dpt jugak duit. aku? sapelaaaaaahhh yang nak terima pekerja yang stakat cuti 3 mggu je? pejam celik pejam celik...dah hbs cuti. yang cuti berbulan2...pejam celik pejam celik...cuti je ag.untunglaaaaaaaa....untunglaaaaaaaaaaa. geram pulakk aku ! huh ! xdela..kalau ade duit leh gak shopping2 an? beli itu ini...xkan nak harapkan duit mak bapak. bankrap lah kan? ingat aku bukan kaki shopping ke...lumrah perempuan kan? satu bende x ckup..nak berbenda-benda jugak. nak itu ini..bile dah beli xnak pakai. ouh ! aku bukan cmtuh ekh? aku cerewet dalam membeli...senarai nak beli kene ade. tpi slaloonye lah kan...x lain tak bukan aku nak beli tudung, baju , seluar dan kasut. ckup satu set pastuh blah dari shopping complex sebab tak saba2 nak try kt rumah. and aku tak penah nyesal ape yang beli. slaluunye aku akan pakai sampai la dah jadi macam kain buruk..kasut pulak aku pakai sampai lah dah koyak..baru beli ag. hehehe...^_^

urmm...aku buat ape kt rumah spnjang cuti sem ni? macam korang tgok aku update blog..means aku online lah kan. memenuhi mase lapang. puihh ! nak online pon...adik beradik aku kacau. baru online 15-30 minit...dah berebut nak online. nak taknak aku beralah lah..yela, aku baru online pesbuk ngn twitter baru 10 minit dah macam basi dah dok depan laptop. tatau ape nak buat. nak chatting? aku tak reti ah bertego sape dgn org. segan :3 ...nak stalker org? mmg xde keje lah kan. stakat tgok 2 , 3 pic dorang yang beratus-ratus tuh...lebam jari aku dok tekan next..next. soooo..kadang2 ntok melepaskan bosan aku mainlah satu permainan yang aku rase korang mmg dah lame tak main. ntah ntah korang xkn sentuh kot game ni sebb game kt FB lagi masyuk an? dan dan pulak DOTA tgah feymes. lagi ape? LOL? pelik2 game skrg ni. 
aku main game ni lah. solitaire. syokk doh ! leka je aku main..smpai panas laptop ni. x layan FB pon xpe...layan ni lagi best. nak main DOTA? bukan selera aku laaaahhh nak bina2 kubu bagai. ni kan game kt dalam computer an? lagi best dari game kt internet...cepat bosan. pade aku laaahh..kalau pade korang msti game ni, nak strt je dah basi dah..sorry aku ni mmg org ketinggalan skit. >_<

lagi ape? ouh ye..aku layan tv laaarrh. xde cite best pon aku jadikan dye best. kalau mmg dah tak best lgsong...aku gi cabut rumput depan rumah aku tuh. haaa!! tuh ag best. pon buat aku leka jugak. bukan cabut sekali harung...cabut satu2. pelik kan? tpi itulah yang menghilangkan kebosanan tahap melampau aku ni. rase macam nak nangis je. ade hari belia dkt putrajaya..alaaaaahh, bukan jaoh mane pon..dalam 10-15 minit sampailah...tpi mak aku tanak pegi. aku nak sgt2 pegi...saje2 jalan2...ngorat2 ke..tgkap2 gmba ke. hilang jugak bosan aku. dpt lah jugak jadi album FB aku kalau tgkp pic kat hari belia negara. hilang gakk bosan dok edit2 pic nak upload kt FB. haaaaiiissshh ! bosan bosan...knpe bosan msti ade? pening taw x? sakit jiwe tau x? korang syokkla...mak bapak bagi gi jalan2 dgn kawan2. mak ayah aku...bagi senanye, tpi kene interview la...nak sane buat ape? ape faedahnye? dok umah tlong mama lagi bagus..kemas rumah...bla bla bla. lagipon..kawan2 aku sume keje. :'( ...soooooooo, aku nak kua dgn sape? alaaaahh...kalau dpt kuar pon..duit pulak..barai. 

xpela...esok aku dah tak bosan dah. cuti skolah dah mule..soooooo, mak aku pon cuti skolah skali lah memandangkan mama pon cikgu. mama dgn papa ajak gi langkawi bebeh!! hahahaha! soooo...babai kawangkawang... >_<

Tuesday, May 1, 2012

3D Design

Assalamualaikum !!
Morning y'all. hewhewhew....dah solat subuh lom? alhamdulillah. amin >_< . pagi sungguh ye aku bangun hari ni dan begitu bersemangat aku nak update blog. haha ! ntah...mybe mood tu da ade kot. agaknye la. agpon bosan jugak pagi2 ni xde buat ape2 an? bek update blog yang dah lame tak terupdate ni. byk jugak story mory nak cerita...tpi yang len uh malas arh. malas nak pikir...kngn2 biar kngn. dah lupe dah pon...hehehehe. aku cume nak cerita pasal life aku jew...

pasal 3D Design...haaaa!! dah due hari asyik tido pkol 5 pagi nak siapkan bnde alah tu pnye pasal. hari khmis ni kena hntar. tpi smpi skang tak siap2 ag. aku keliru malah buntu cmne nak selesaikan masalah. chewaah! ayat novel. hewhewhew >_< kami gune dawai, plastesin dan plaster of paris. buat sculpture beetle yang telah di design2 jadi abstract sikit. nanti dah siap aku tnjuk an la. kompom lawa. hewhewhew.


waaaahhh ! rajinnye aku an ? an? an? hehehehe...kenelah rajin. ag pon aku group leader bebeh. mean I'm da bigg boss! weeeeee..wuuuuuu.. hehehe. groupmate aku 2 orang jew. Ammar dengan Yudha. ouh...Yudha uh daripade indonesia tpi pro gile cakap melayu. mksod aku die sgt fasih berbahasa melayu. tpi loghat indon dye tetap ade. Ammar pulak orang malaysia la kan...dye daripade kedah.


haaa! ni lah Pratama Yudha. tu name penoh dye. begitu bersungguh ye buat kerja. aku up markah korang. hewhewhew...


ni lah Ammar. hewhewhew....borak je keje. gelak je keje. xpe2...aku akan up jugak markah sebab kau paling banyak buat kerja, hehehehehe..

gambar2 di sebalik tadbir











hewhewhew. rajin x kami rajin kan? hehehe


tgok ! aku siap buat collage taw! hehehe

Terima Kasih sgt2 ! hari ni kena siapkan semuanya!

Saturday, April 28, 2012

The End

Assalamualaikum. 
lama aih tak update blog. hewhewhew...busy sgt laa. da tatau nak cita ape ag da. hurmmm...ouh, pasal the end? lom ag the end...I'm still alive, the story of my life isn't over yet. hehehe...cantik tak ayat? The end? pasal sem aku nak habis da. weeeeeeeeee ! tak saba sioooottt. nak melonjak kegumbiraan sebab pas habis next sem nanti leh masok degree tros. waaaaa!! tapi tapi...aku ngt nak smbung degree tmpt len la. mybe dekat MMU melaka..mybe la. kalau ade la course yang aku nak dkt sane. sebab aku pilih melake? sebb kt ctu jela ade MMU dkt melake. aku msih nak msuk MMU. university kebanggaan ku. hahaha ! cheewaah. mkin mengarut dah ni. 

hurmmm...actually aku dah ngntok dah ni. saje nak update blog sebb dah lame sgt x jenguk2 blog. dah berhabuk. uhuk uhuk ! k...nite >_<

Thursday, April 5, 2012

Really Heart Touching

assalamualaikum ^_^ 

hey there..I wanna post some story that I found in Facebook...its very sad and it makes me cry. 

Really heart touching.........

I was walking around in a Big Bazar store making shopping, when I saw a Cashier talking to a boy couldn't have been more than 5 or 6 years old..

The Cashier said, 'I'm sorry, but you don't have enough money to buy this doll. Then the little boy turned to me and asked: ''Uncle, are you sure I don't have enough money?''

I counted his cash and replied: ''You know that you don't have enough money to buy the doll, my dear.'' The little boy was still holding the doll in his hand.

Finally, I walked toward him and I asked him who he wished to give this doll to. 'It's the doll that my sister loved most and wanted so much . I wanted to Gift her for her BIRTHDAY.

I have to give the doll to my mommy so that she can give it to my sister when she goes there.' His eyes were so sad while saying this. 'My Sister has gone to be with God.. Daddy says that Mommy is going to see God very soon too, so I thought that she could take the doll with her to give it to my sister...''

My heart nearly stopped. The little boy looked up at me and said: 'I told daddy to tell mommy not to go yet. I need her to wait until I come back from the mall.' Then he showed me a very nice photo of him where he was laughing. He then told me 'I want mommy to take my picture with her so my sister won't forget me.' 'I love my mommy and I wish she doesn't have to leave me, but daddy says that she has to go to be with my little sister.' Then he looked again at the doll with sad eyes, very quietly..

I quickly reached for my wallet and said to the boy. 'Suppose we check again, just in case you do have enough money for the doll?''

'OK' he said, 'I hope I do have enough.' I added some of my money to his with out him seeing and we started to count it. There was enough for the doll and even some spare money.

The little boy said: 'Thank you God for giving me enough money!'

Then he looked at me and added, 'I asked last night before I went to sleep for God to make sure I had enough money to buy this doll, so that mommy could give It to my sister. He heard me!'' 'I also wanted to have enough money to buy a white rose for my mommy, but I didn't dare to ask God for too much. But He gave me enough to buy the doll and a white rose. My mommy loves white roses.'

I finished my shopping in a totally different state from when I started. I couldn't get the little boy out of my mind. Then I remembered a local

news paper article two days ago, which mentioned a drunk man in a truck, who hit a car occupied by a young woman and a little girl. The little girl died right away, and the mother was left in a critical state. The family had to decide whether to pull the plug on the life-sustaining machine, because the young woman would not be able to recover from the coma. Was this the family of the little boy?

Two days after this encounter with the little boy, I read in the news paper that the young woman had passed away.. I couldn't stop myself as I bought a bunch of white roses and I went to the funeral home where the body of the young woman was exposed for people to see and make last wishes before her burial. She was there, in her coffin, holding a beautiful white rose in her hand with the photo of the little boy and the doll placed over her chest. I left the place, teary-eyed, feeling that my life had been changed for ever...

The love that the little boy had for his mother and his sister is still, to this day, hard to imagine. And in a fraction of a second, a drunk driver had taken all this away from him.

Please DO NOT DRINK & DRIVE.

Now you have 2 choices:

1) Forward this message, or

2) Ignore it as if it never touched your heart.

For those who prefer to think that God is not watching over us.... go ahead and delete this. For the rest of us..... pass this on.

The value of a man or woman resides in what he or she gives, not in what they are capable of receiving.

Tuesday, April 3, 2012

ungkapan Muslimah.



Aku tidak ingin dipandang cantik oleh lelaki. Biarlah aku hanya cantik di matamu. Apa gunanya aku menjadi perhatian lelaki andai murka Allah ada di situ.
Apalah gunanya aku menjadi idaman banyak lelaki sedangkan aku hanya akan menjadi milikmu seorang. Aku tidak akan merasa bangga menjadi rebutan lelaki bahkan aku merasa terhina diperlakukan sebegitu seolah-olah aku ini barang yang boleh dimiliki sesuka hati.

Aku juga tidak mahu menjadi penyebab kejatuhan seorang lelaki yang di kecewakan lantaran terlalu mengharapkan sesuatu yang tidak dapat aku berikan.
Bagaimana akan ku jawab di hadapan Allah kelak andai ditanya? Adakah itu sumbanganku kepada manusia selama hidup di muka bumi?

Kalau aku tidak ingin kau memandang perempuan lain, aku dululah yang perlu menundukkan pandanganku. Aku harus memperbaiki dan menghias peribadiku karena itulah yang dituntut oleh Allah.

Kalau aku ingin lelaki yang baik menjadi suamiku, aku juga perlu menjadi perempuan yang baik. Bukankah Allah telah menjanjikan perempuan yang baik itu untuk lelaki yang baik?

Tidak kunafikan sebagai remaja, aku memiliki perasaan untuk menyayangi dan disayangi. Namun setiap kali perasaan itu datang, setiap kali itulah aku mengingatkan diriku bahwa aku perlu menjaga perasaan itu kerana ia semata-mata untukmu..bakal suamiku.

Ya Allah..
Andainya dia baik untukku, demi duniaku dan akhiratku,
Maka satukanlah kami dalam istilah cinta yang akan berakhir dengan perkahwinan,
Tapi andainya dia tidak baik demi duniaku dan akhiratku,
Maka pisahkalah kami dalam istilah persahabatan dan persaudaraan Islam.. Amiiin...




Kepada pemilik tulang rusukku. Akan ku mencari dan mendapatkanmu. Akan ku sentiasa menanti dan berdoa agar dipertemukan denganmu. Jika bukan di sini, mungkin di syurga nanti :)

Aku harap dia adalah seorang yang baik akhlaknya dan kuat imannya ^_^

Wahai para gadis yang resah menunggu, jangan menangis atau bersedih tentang jodohmu.

InsyaAllah Dia akan temukanmu dengan pemilik tulang rusukmu bila sudah tiba masanya.

Dalam waktu itu, teruskan menanti dan menjadi yang terbaik buatnya.



Beza seorang perempuan dengan seorang muslimah..

*Perempuan*

Apabila teruna memerhatikannya,
Perempuan akan membalas renungan matanya

Apapila teruna mendekatinya selangkah,
Perempuan datang berpuluh langkah.

Apabila teruna memujuk rayu,
Perempuan lemah dalam pangkuannya.

Apabila teruna memberi harapan,
Perempuan hanyut dalam angan-angan.

TETAPI SEORANG...

*Muslimah*

Apabila teruna memandang nya,
Muslimah tunduk mengelak dr panah syaitan.

Apabila teruna mendekatinya selangkah,
Muslimah berundur beribu langkah.

Apabila teruna memujuk rayu,
Muslimah anggap itulah kalimah iblis.

Apabila teruna menutur harapan indah,
Muslimah yakin janji-Nya lebih bahagia di sana.

Kerana Muslimah mengerti dan menyedari..
Akan erti maruah peribadi sejati
Yang diselaputi iman yang hakiki
Yang tidak mudah dicemari




#Ya Allah .. indahnye islam.

Monday, April 2, 2012

sebuah handset

assalamualaikum ^_^
hai u oolllssss ! hehehhe...dah tengah malam bute nih ade plak bende aku nak buat entry baru kan kan? hekhekehk.. assignment ntok computer graphic aku dah siap, tpi tpi ntok VRC aku x siap ag. hehehe..malas arh. nak kene lukis2. hehehhe...alah, bende lmbt ag nak hanta ..so, lek luh kan kan? hehehhe... SO !! as the title above...SEBUAH HANDSET...aku nak cerita perjalanan handset aku sejak memule aku gne kan nset. hehehhe..

okay ! aku strt gne nset senanye sejak form 1. alah..nset kongsi2 je. tpi tu senanye nset ayah aku..disebab kan dye dah lame tak gne nset,.,jadi aku gne la. nak msj dengan sape je? mmbe2 aku mane ade nset kan. soo, nset pade mase tuh aku gnekan ntok men nset dan taip2 bnde yang ntah pape. alah..macam diary lah kan? hehehhe...pastu2. nek je form 3 aku blaja menabung. saje saje...tabung punye tabung..baru 3 bulan je mase tuh..tgok2 dah ade rm4 ratus lebeyh. weyyhh !! masyuk wooo..so, yang muncul dalam kepala otak aku mase tuh x lain x bukan HANDSET ! hehehhee...mstila kan. gadget2 nih aku suke jugak lah..tpi tak berminat yang terlalu canggih lah sebb tgok kemampuan aku. jadi..aku beli yang simple mimple punye..


k530i

sebijik macam nset aku. wane merah dye...FUHH ! menyala beb. garang uh. hehehhee...aku beli gune duit aku sndri. tpi mse tuh hrge dye nek..yang pling murah aku dpt rm4 ratus lebeyh la..aku pinjam kt mak aku RM50 je...tak ckup pulak mse tuh. tpi mse nak baya mmg segan gile...banyak duit RM1 ...ngn RM10 ...weng weng ! lntakla..janji aku gune duit hasil titik peluh aku menabung. hewhewhew ! aku paling sayang nset ni. dye teman aku tido..teman aku mandi, makan, masak, kawad kaki, teman aku belaja...teman aku shopping..macam2 lah yang kami lakukan together bersame. byk kenangan manis. pahit pon ade gakk. tpi slaloonye yang pahit mase aku gaduh dengan BF aku lah...aku baling nset aku...aku pcit2 nset uh, yang paling teruk aku balik sampai pecah dye pnye tepi2 uh. tpi disebabkan nset uh original...dye x rosak lgsg..malah setia bersamaku. maafkan aku wahai nset. sob sob sob T_T

aku benti gne nset nih sebb mase tuh adelah something wrong kan...aku x dpt gne nset dalam jangka waktu yang agak lame la. pastuh..akak aku pnjam nset uh jadi nset kedue die..sebb nset dye rosak plak. sooo..nak xnak, syg cmne pon..aku bagi jelah dye. sob sob..di mana ada pertemuan disitu ade perpisahan. alaaaaahaai ! sodeh ha! pastu lame jugak weyh aku x gne nset. aku ngt nak amek balik nset uh kt kakak aku..tpi kesian plak an..soo, aku beralah..mgkin aku dengan die xde jdoh. hummmmm...so ! pastu aku nset kakak aku yang rosak uh sebenanye tak rosak. dye je yang mengade kate rosak. tpi nset uh cume gile2 je la..cam, kte nta msj..tpi org uh tak dpt..padahal line okay je. kalau skali xpela...ni SLALOOO ! kdg2 sakit ati jugakk..tpi nset tuh style lah jugakk..hehehe


Z770i

ni lah dye nset yang katekan tuh. tpi nset nih aku tak berape nak syg macam aku syg nset aku yg 1st uh. bktinye...aku slaloo lupe aku letak nset nih kt mne...dye xpenah teman aku gi memane..kdg2 je la. aku mls nak charge nset nih...tu bukti yang aku adelah kan. tpi..tnpe nset...cmne aku nak mcj pkwe ksygn kan kan? sooo...nset adalah gadget yang pling penting ntok aku. hehehhee...

tpi2..dalam pade mase yang same...aku FALL IN LOVE 100% dengan nset nih



Lollipop LG

lawa x? lawa kan? bekas suami yang x jadi nak kawen. aku hampir2 nak beli nset nih dekat melake. aku mmg dah tekad nak jadikan nset nih suami kedua aku lepas aku serahkan suami aku dkt org lain. hehehhe (dramatik doh ! ), aku JATUH CINTA pandang pertama bebeh ! I WANT THAT DAMN HANDSET LAAAAAAAAHH ! tpi tpi..nseb tidak menyebelahiku apabila ade pihak ketiga berjaya membelinye CASH !  kecewe ntok kesekian kalinye. mmg disappointed GILE BABI. hanye tuhan sahaja yang tahu betapa tergurisnye hatiku..betapa kejamnye dunia ini. aku menangis untuk kesekian kalinye. (-_-'')


dammit ! wane merah ade??!!! SHIT! huh...well, msti korang ckp beli lah lagi...kan byk jual. NO!! itu adalah satu2 nset terakhir yang jual di MALAYSIA...and dye kate kalau nak sgt..kene tempah dekat KOREA...eh ! aku nak gne nset uh skrg aww...and mse uh nset tuh tgah sale RM500 lebeyh..dah la hrge sebena rm799..mahal taw x?!! mahaaaall ! itu yang aku cam org gile...aku dah bajet2 dah duit gaji aku rm500, dah lah duit gaji aku skit...kedekut pnye tuan kedai..pastu aku nak masok U pulak..jadi, cmne aku nak beli nset kalau dalam pade mase yang same aku nak beli brg2 keperluan ntok msok U?? mmg x lah kan...nak gne duit parents?? NO! aku lebeyh suke beli nset gne duit aku sndri..baru aku tau betapa harganye nilai sebuah duit. hehehhe...dah la..bile cite pasal nset nih..buat aku sedeyh medeyh. hehehhe

SO!! nset aku yang Z770i tuh patah. heheheh. aku tertido atas nset uh mase tgah terbukak..patah lah kan kan? xdela sedeyh sgt..tpi rsau, cmne aku nak msj wndu2 dgn pkwe aku? hummmm...pastuh, akak aku dengan baik hatinye dye pulangkan semula suami aku yang aku serahkan kt dye. DARLIIINGG! I MISS YOU SO MUCH! hehehehe....nset ni lah sgale2nye pade ku. tpi...dye nye cover akak aku dah tuka da. bole la...


k530i

okay x? okay lah kan? walaupon dye dah tuka baju..tpi dalam dye tetap same...mean hati dye tetap same. hehehheeh... tpi tpi...cover dye murah sgt akk aku beli. ish ! beli baju ntok suami aku murah2..tgok lah ape jadi kt nset aku..


SEE! SEEEEEE! DID YOU SEE WHAT HAPPEN TO MY HANDSET? cian aku tgok..sedeyh doh. nak nges pon ade. mmg susahlah aku nak tekan keypad dye kan? tersekse gakk aku gne nset nih. sooo...aku bagi suami aku nih rehat sementare aku kmpol duit nak beli baju baru dye.. soo,,aku gne jelah nset ni buat sementare waktu.



nset ni senanye mmbe bagi. dye ngaku dye kate dye sedeyh sgt tgok aku pakai nset cam kutip tepi jalan. jadi...dye dgn baik hatinye bagi aku pnjam nset dye buat sementare waktu. at least ade keypad. soo..skrg ni aku gne nset ni jela.

sooo..ini lah perjalanan nset aku, hehehehhe