JellyPages.com

Tuesday, February 21, 2012

lesen kereta

assalamualaikum >_<
hai hadirin sekalian ^_^ heeeeee...dah ptg dah ni. hehe, aku baru je balik dari daftar kelas memandu dekat Batang Benar, Mantin. baru nak amik lesen. heeee...senanye aku tkot nak pegang stereng aww. tkot nak bwk kereta. tiada keyakinan diri...aku tkot excident. tkot sgt...wlaupon x penah alami excident sebena. tpi kes2 kemalangan ngeri, kemalangan maut yang membabitkan kereta, motor, lori, bas ...cukup, enough buat aku tkot. tpi, smpai bile kan? smpai bile nak bergantung kat mama. xkan mama pulak jadi driver tak bergaji? cian mama, asyik skit je. heeeeeeee...agpon, assignment aku slaloo sgt kene outing sane sni..nak buat tu, nak buat ni..nak  shoot tu, nak shoot ni. sooo...transport sgt WAJIB ntok aku miliki. cheewwaahh ! MILIKI! bapak bajet doh! hehehe....

so..kelas aku strt esok pagi. van akan smpi pkol 8 pagi nak jmpot aku..pkol 9 baru kelas start. setiap hari rabu, sabtu dan ahad. hanye dalam mase 3 mggu sahaja aku akan dapat lesen P if aku lulos!! wooooaaaa yeaaaaaaaaaahhh !! DALAM MASE 3 MINGGU BABE!! hehehhee....insyaallah. tak saba sesgt dah ni. cheeewaaahh ! tadi kate tkot lah nak pegang stereng, tkot lah nak bawak kete. bile akak tuh dah terangkan macam2...macam jakun weyh ! hewhewhew...

kereta? dah ade kot. ntah la..ayah aku kate nak bagi kancil dye. KANCIL? hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm....xpela, bersykur dengan ape yg ade. asalkan ade kereta. senng aku nak ulang alik dari rumah ke kelas bile amek degree nnti. degree, AKU RASALAH KAN, aku xkan dpt stay hostel deh. yela..mane aktif pon. agpon..syarat nak stay ostel hnye setaon ntok student FRESHIE je. soo, nak tak nak..terpkse lah stay lua. nseb bek rumah aku dengan MMU tak jaoh mane pon..kalo drive LAJU GILEEEEEEEE!! dalam 10 mnit smpai lah. kalo drive secare BERHEMAH...dalam 20 minit jela. kejap je kan? alah...agak lame skit la sebb byk kot traffic light. kalo kejap xpe..ni BAPAK LAME nak tggu dye lampu ijau. dah tu,..ble dah lampu ijau.KEMAIN KEJAP plak. haish !! pelik pelik. boleh buat org mati kutu tggu lame2 dalam kete. nseb kete ade aircond..kalo kete yang aircond dah rosak..mandi peluh lah nmpknye kan? heheheh...

hmm...org sume cuti sem tgah RILEK BADAK dekat uma..aku? cuti sem, kene gi KELAS MEMANDU. :(

Friday, February 17, 2012

Anda di mata orang lain

assalamualaikum !
ptg da..jap ag nak kua ngn HUBBY sayeeeee ! weeee... huhuhu..sebelom tu, aku nak share something yang buat aku tersentuh. bukan sedeyh or what..tpi tersentuh je la. 

Hayatilah................

Suatu hari seorang penceramah terkenal membuka seminarnya dengan cara yang unik. Sambil memegang wang berharga RM100 , dia bertanya kepada hadirin...

"Siapa yang nak duit ni?"

Kelihatan ramai penonton angkat tangan menunjukkan ramai yang minat. 

"Saya akan berikan ini kepada salah seorang daripada anda. tetapi sebelum itu..izinkan saya melakukan seperti ini"

Dia berdiri mendekati hadirin. Wang itu diramasnya sehingga renyuk. Lalu dia bertanya lagi...

"Siapa yang masih mahu duit ini?"

Jumlah tangan yang mengangkat tak berkurang.

"Baiklah",jawabnya..

"Apa akan jadi jika saya melakukan ini?"

Ujarnya sambil menjatuhkan wang itu ke lantai & melenyek-lenyekkan dengan kasutnya, meski masih utuh, kini wang itu jadi amat kotor, lusuh dan amat renyuk. 

"OK..sekarang masih ada yang berminat?"

Tangan-tangan yang agkat masih lagi tidak berkurang.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Hadirin sekalian, anda baru sahaja menghadapi sebuah pelajaran penting. Apapun yang terjadi dengan wang ini, anda masih berminat kerana apa yang saya lakukan tidak akan mengurangi nilainya. 

Biarpun renyuk, lusuh dan kotor wang ini tetap bernilai RM100 juga.

Dalam kehidupan ini, kita pernah beberapa kali terjatuh, terkoyak dan dipenuhi kotoran akibat keputusan yang kita buat & situasi yang menerpa kita dalam sesuatu keadaan dahulu.  Dalam keadaan seperti itu, kita merasa tak berharga dan tidak bererti. Padahal apapun yang telah dan akan terjadi anda tidak pernah akan kehilangan nilai di mata mereka yang mencintai anda, lebih-lebih lagi dimata tuhan. 

Jadi, walau bagaimana kotor pon anda, kita masih mempunyai nilai yang tersendiri, sayangilah diri anda, bertaubat jika membuat dosa. Terus berusaha jika gagal kerana diri kita sebenarnya amat berharga. Dan jangan lupa kita adalah makhluk ALLAH yang dipandang sama, hanya iman dan takwa yang membezakan kita.

______________________________________________________________________

see...itu sahaja dari saye. nak bersiap nih. BYE2!!

Wednesday, February 15, 2012

FREEDOM !!

assalamualaikum !
alhamdulillah. exam dah pon habis. hehehe...amiin. aku harap sgt2 pointer aku dapat 3 pointer keatas. hehehe...xpon pass je kan? asalkan aku xde nak repeat paper balik. mmg gile la kalau aku nak repeat balik an. JIWE KACAU lah weyh. huhuhu.. sooooo, exam dah pon hbis and mesti korang pon akan ngat aku pulang ke rumah hari ni kan kan? actually aku balik ary ahad derr...saje saje. spend time ngn roommate aku and HUBBY saye. hekhekhek.. next week dye balik wooooo...semnggu aw aw. eh..next week lak, esok la !! esok dye balik. yay ! rndu GILE niiiihhhh... esok dye kompem akan bertolak ptg dalam pkol 3. 7 jam perjalanan dari perlis ke KL .. mmg kematu lah bontot an? cian EN.sayang kite. malam baru sampai. msti penat kan? heeeeee...then luse jumpe awooookkkk !!! yay ! tak sabanyeeeee...tak saba SGT2 !! okay..annoying dah tu.


Monday, February 13, 2012

ape salah aku??

assalamualaikum !
hmmmmmmm...aku sedeyh gile BABENG !! sentap sgt3..WTF lah..sume kua kt mulut aku ni. kalau kau nak taw..mulut aku ag LASER ber laser2 dari kau. pggil aku pompuan gatal, salah kan aku plak an? pastu kau ungkit2 ex aku ptos ngn aku sebab aku gatal. eh !!! sorry sikit ekh..aku break ngn dye atas kehendak aku sndri. weeeeeee,, !!! aku dah ilang sabar 100% taw taw ! huh !

minah celaka : salam...zura ni owg umh dye....nak ckap yg xnyah lar smpai nak web cam ngan dye....nak kwan bleh tpi smpai nak web cam ngan dye..hurm...sdgkan owg pun xwat ngan laki len...dye sndri mara kat owg lau web cam ngan laki len...jaga psangan msing2...jgan trlmpau msra sngat...maaf skiranyer trksar bhasa....

aku very2 de sentap sgt2...
aku : what? emm..sorry la ye..senanye bf awk yg beriye sgt nak wc ngn sye..sye sbgai kwan xde mende pon kalo nak wc . sye jage pasgn sye and bf sye tahu sye wc ngn dye...bf sye xde kate pape pon, dye okay je coz dye trust sye. awk ptot sound awk pnye psgn sndri, bukan sye...huh ! tu la..kslahan org len sng pulak carik sdgkan kesalahan org tersyg sndri dah ade dpn mate..buat2 ta nmpk. nasihat lah bf awk..bukan nasihat sye. 
hmmm...okay? tapi aku buat dye marah2 ag ade la..heheheh

minah celaka : 
  • ak dah pun nsihat kat dye...peh ko mmang gatal pnye pmpuan...ko 2 yg ske lyan laki....wlaupn dye sndri nak wb cm...ko jgan ar lyan....ingat ak xsound ak pmnye ar beb!!!sowi ar beb...ak dua2 kne sound....jgan smpai ak nek angin babi...pukimak pnye pmpuan!!!!!!!!!
  • new xyer ko ngan adi uh xkkal..prangai ko ske lyan laki....

omg ! celakalah kamoo kerana menghina aku. huh !! and then dye blog akuh...siooooottt. xpe2, seb bek kemba aku ade fb dye..sooo, gne la kemba aku nye fb membidas dye balik. hehehe...

aku : assalamualaikum..
sahabat..sye ni zura aziz yang kamo maki2 dan hina2 sye tuh kan?maafla, sye gune fb kemba saye memandangkan awk da block sye dari friend list awk. awk pggil saye pukimak ..and kate sye suka layan laki..ade x sye MENCARUT kat awk??????correction, sye ptos ngn adi atak kehendak sye ye..bukan kerana sye suka layan lelaki. sye aggp bf awk macam sahabat sye sebb kami same kem PLKN and same kompeni and same2 ketua kompeni..sye takde niat LANGSUNG nak gatal dgn bf awk..kami wc bukan nye buat bnde tak senonoh..tak smpai 5 mnit pon and tu 1st and the last lah kami wc..

kami tak TERLAMPAU MESRA SGT..kami kawan..KAWAN. rsenye tu je la kami cntct pastu dah xde cntct2 ag dah..dah la awk, mls betol sye na gduh pasal HAL KECIK GILE ni..cam KANAK2..tpi, sye nak nasihatkan awk, jge mulut tu..jgn cepat melatah ye. kalau betol awk syg dye dgn ikhlas..awk ptot percaye kt dye yang dye pon syg awk walaupon ramai girl dye layan. awk xde nak sound2 sye deh..if awk trust dye..skg ni awk MAKI2 saye, mean awk ta trust dye lah. hum??
awk tu PEREMPUAN...bahase tu jgn kasar sgt, tkut org laki x ske je. sye pon PEREMPUAN jugak..and sye tahu diri sye..awk tu je tatau sape sye sebb tuh awk sng2 ckp sye MENGGATAL ...sye terima je la kan...

jgn satu hari nnti..awk plak yg mggatal.. daaaa

keep hine me okay ^_^

Friday, February 10, 2012

Tarikh

assalamualaikum ^_^
dah tgahari dah ye..sooo, aku kene lah ucap selamat tgahari, good afternoon,..kan kan? heheh..ermm, pagi tady aku ade bace buku majalah MIDI. hehehe..buku org2 tue. hekhekhek... lantakla, kalau dah bosan tahap GILE , sume majalah yang bosan jadi best kan? then aku ade bace satu artikel pasal valentine day. diari suami...sgt romantik dan menyentuh perasaan. bukan sedeyh lah cite ni...tapy SWEEEETTT !!! huhuhu..walaupon suami dye tak romantik dan tak jiwang, tapi keikhlasan hati dye menyayangi isteri sgt tulus dan suci. aku dah berangan2 dan terbayang2. waaahhh ! hehehe

artikel ini mengisahkan suami dye nih asyik sgt terlupe tarikh2 penting macam tarikh perkahwinan mereka, tarikh hari jadi isteri dye, tarikh anak dye lahir, tarikh2 yang penuh sentimentel lah kan. kalau perempuan sume ingat..suami dye nih sejak mula berkahwin , dah ade brape org anak ntah dan smpailah sekarang die nih bukan spesis yang ngat tarikh camtuh. apa yang dye ingat dan tulis dalam diari ialah tarikh2 yang lebeyh penting macam tarikh cukai jalan mati, hari tamat tempoh saman ekor dan yang sewaktu dengannye. ape yang sweetnye bagi aku, suami dye nih kalau isteri dye merajuk dye tak igt tarikh, suami dye akan berkata "saya tidak mengingati dan menyayangi awak hanya pada hari2 tertentu. saya ingat setiap detik, sepanjang tahun  tidak kira hari kekasih ke, hari musuh ke, saye sentiase ingat awk. nak pergi kerja nih, tengah memandu pon boleh lagi saye ingat awk" awww <3 i loooike  it. hehehhe..kalau ade masalah mase tngah keje pon, dye sentiase ingat isteri dye. 

dye kata ag, kalau dye termenung memikirkan sesuatu, dye teringat isteri dye juga. perangai baik, perangai buruk terutama bab beli tudung..akan buat dye teringat kt isteri dye. apabila ada ujian atau godaan-berjumpa dan berbual dengan perempuan cantik dan seksi, si suami nih akan segera ingat isteri dye. nasib baik ingat..kalau tak menggatal sudah. HEHEHEH >_< . aku agak, sebab selalu sngat si suami nih ingat kt isteri dye, dye tidak pernah tergoda dengan mane2 perempuan. walaupon tiada ros pade hari kekasih, ingatan si suami nih terhadap isteri sentiase berterusan dan tidak akan luput.

pade pendapat aku...jika seseorang yang kite sayang terlupa tarikh penting dalam hidup kite misalnye tarikh hari jadi, tak semestinya dye tidak sayang kan kite. sudah cukup dan memadai jika dye sentiase ingat kite dan sayang kite...itulah hadiah yang pling bermakna.

Thursday, February 2, 2012

morning !!

assalamualaikum !!
heee..pagi sume ! skrg nih dah pkol 11.20 pagi..eh ! aku bukan baru bgon taw. dah lama dah aku bgon dari subuh tdy. saje je post blog nak dkat tgahri nih. dah xde mende nak buat da. bosan tahap C**** . skrg nih dah 3 Februari 2012, bulan kedua dah ye? ade ag 10 bulan nak tahun depan. bukan lama tu..kejap je senannye. pejam celik pejam celik, dah 2013. hehehehe..okay, dah melalut lak cakap sal 2013 nih. ari ni pas solat jumaat aku akan gerak ke KEM PLKN DE'BANA, JEMPOL , NEGERI SEMBILAN. sebb ary sbtu ade Perhimpunan Anak2 1 MALAYSIA, yang akan berlangsung kat Tasik Chini Pahang KOT. hehehhe..aku pon tak pasti, yang aku taw kt pahang. aku gi ngn mmbe baik aku dari darjah 3 yang kebetulan same kem ngn aku, tpy dye pggilan ketiga, aku pggilan kedua. namenye ABDUL SYAMIM BIN ABDUL SYUKUR. dye tumpang aku je. alah..alasan dye nak gi pon sebb awek dye ade skali. WALAWEHH ! hehehhe..

oh ye..kt KEM nnti aku akan jmpe mmbe2 PLKN aku, yang paling aku sayang terutamanya PENGHULUWATI laaaahh.. NYAH aku, SITI NURHAFIZAH namenye. heeeeeeeeeeee...tak saba weyh nak jmpe KAU FIEZAH!!! okay la..nak pack2 barang jap..kene tido sane..bwk macam2 ah kan? hehehhe..daaaaaaaaa