JellyPages.com

Tuesday, January 10, 2012

Being photographer is not in my list, but i accidentally love it

Assalamualaikum !


yap2. 1st time aku msok MMU ni, aku tak expect pon ade sbjek photography and aku harap mmg xdelah kan. sebb, mahal kot camera dye. beribu..kalau gne camera compaq oke lah jugak, aku ade sbjik kt umah. jenama mende pon aku tatau. aku tak terpkir pon pasal photography and tak teringin pon nak jadi photographer. ckupla camere nset aku, snap pic aku sndri. DONE! hekhekhek... mase aku nak daftar course CREATIVE OF MULTIMEDIA , aku lpe nak mintak senarai subjek dye. dah msok sni, dah attend kelas photography baru aku taw ade sbjek nih. aku cme pkir duit dengan mak bapak aku. dah lah msok sni dalam RM2000, ingt aku anak org kaye nak beli bende alah mahal2 uh? hmmm, lecturer bagi kami mase 3 mggu nak beli. smggu tu aku tak cakap ngn parents aku ag. then nak dekat 3 mggu baru aku cakap. Papa kate OKAY, nak beli camera ape? NIKON? CANON? SONY? lusa papa belikan. O_O WHAT???!!

Dan dari stu, buat pertama kalinye dalam hidup aku aku pegang camera DSLR, malah aku memiliki camer DSLR. hekhekhek ! tapy duit parents kan...so aku aggap ianye hak milik FAMILY, tpy kadang2 aku buat cam harta sendiri. heeeeeeeee.... ^____^, then lepas belajar care nak gne, motion lah, depth of field lah, shutter speed lah, bagai lah...pastu kene shoot model lah. ayoyo ! rase cam rugi plak an amek sbjek ni. nak drop mane leh. menyusahkan..sebb aku xde kereta. senang cite aku xde lesen. so, yg jadi CREW aku and support aku MAMA. Beliau begitu bersungguh2 dengan kerja aku walaupon membebel je kan..beliau pulak yang bersemangat suruh aku buat photoshoot. hekhekhek ! so, MAMA ialah BACK UP aku..weeeee ! korang ade? makin lame..aku pon makin minat and semakin mahir main2 dengan camera aku. aku panggil camera aku BABY  NICKY...hahahah !!!

aku msih FRESH dalam bidang photography nih. soooo...perjalanan masih jauh ag. gne kan peluang nih ntok belajar dan belajar and bangkit dari kesilapan.

1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete